Recept: kisla juha

Magazin 17. Jan 202204:00 0 komentarjev
juha
PROFIMEDIA

Topla juha je vedno dobra izbira za hladne zimske dni.

Sestavine:

– 2 čebuli

– jušna zelenjava: 3 korenčki, gomolj zelene, peteršilj (lahko še druga zelenjava)

– 300 g telečjega ali govejega mesa za juho

– 300 g piščančjega mesa za juho

– 1 žlica popra v zrnu

– 2 lovorova lista

– 1 kisla smetana

– 2 rumenjaka

– 1 limona

– sol, poper

– oljčno olje

Priprava:

Sesekljajte čebulo in jo pražite nekaj minut. Prelijte jo s polovico skodelice vode in pustite, da voda izhlapi, potem ponovite postopek.

Dodajte meso in ga pražite.

Ko je meso pripravljeno, dodajte narezano korenje in gomolj zelene ter peteršilj in drugo zelenjavo.

Ko je zelenjava skuhana, dodajte poper v zrnu in lovorov list in vse prelijte z vodo. Začinite po želji in kuhajte približno dve uri. Po potrebi dodajte vodo.

Z vilicami razžvrkljajte dva rumenjaka in dodajte kislo smetano. Odstavite lonec s štedilnika in mešanico rumenjakov in smetane vlijte v juho. Ves čas mešajte.

Limonin sok dodajte v juho in vse še enkrat premešajte.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!