Recept: kremasta ananasova torta

Magazin 03. Sep. 202104:00
Delite:
Ananasova torta
Foto: PROFIMEDIA

Tej osvežilni torti se preprosto ne boste mogli upreti, še posebej če ste ljubitelji ananasa.

Sestavine: 

Biskvit:

  • 4 jajca
  • 1 skodelica sladkorja
  • 1 skodelica moke
  • 1 skodelica olja
  • 1/2 skodelice mleka
  • 1 pecilni prašek
  • 1 limonina skorja
  • 3 žlice tople vode

Krema: 

  • 1/2 litra mleka
  • 4 rumenjaki
  • 200 g sladkorja
  • 2 žlici moke
  • 1 vrečka vaniljevega sladkorja
  • 2 dcl smetane
  • 1 pločevinka ananasa

Priprava:

Vse sestavine za biskvit zmešajte, na koncu z žlico umešajte toplo vodo in takoj vlijte v naoljen in pomokan pekač. Pečico segrejte na 175 stopinj Celzija in pecite približno 20 minut oziroma dokler biskvit ni pečen (preverite z nožem). Nato ga malo poškropite s sokom iz ananasovega kompota in pustite, da se ohladi.

Rumenjake, sladkor in moko zmešajte in skuhajte v mleku. Kuhajte nekaj minut z neprestanim mešanjem. Ko se krema zgosti, umaknite posodo z ognja, vmešajte vaniljev sladkor in pustite, da se popolnoma ohladi.

Stepite smetano in jo vmešajte v ohlajeno kremo skupaj s koščki ananasa.

Kremo razporedite po biskvitu in dajte pripravljeno torto v hladilnik za nekaj ur, dokler se krema ne strdi. Mandljeve kosmiče lahko prepražite in jih potresete po kremi.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar