Recept: krompirjeva juha

Magazin 27. Sep 202104:00 0 komentarjev
Krompirjeva juha
PROFIMEDIA

Okusna zelenjavna juha, ki vas bo pogrela v hladnih dneh.

Sestavine:

– 2 večja krompirja

– 500 ml juhe iz kocke

– 250 ml mleka

– 1/2 manjše cvetače

– 1 čebula

– sol, poper

– 3 žlice na drobno narezane pancete

– naribani sir

– kisla smetana

Priprava:

Krompir olupite, narežite ga na kolobarje in pecite pri 200 stopinjah Celzija približno 40 minut.

Panceto nasekljajte na kocke in prepražite, dokler ne postane hrustljava. Položite jo na papirnati robček.

V isti posodi prepražite čebulo, dodajte pečeni krompir in cvetačo.

Zalijte z juho, popoprajte in kuhajte, dokler cvetača ne postane mehka.

Dodajte mleko in vse premešajte s paličnim mešalnikom.

Nalijte v krožnike, vsakemu dodajte eno žlico kisle smetane, panceto in naribani sir.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!