Recept: lazanja z bučkami

Magazin 12. Nov 202104:00
Delite:
Lazanja
Foto: PROFIMEDIA

Italijanska jed na vaši mizi.

Sestavine:

– 600 g bučk

– 50 g masla

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

– beli poper

– 12 listov lazanj

– sol

– 100 g gorgonzole

– 50 g mocarele

– 15 g parmezana

Bešamel omaka:

– 50 g masla

– 50 g moke

– 1 l mleka

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

– beli poper

– sol

Priprava:

Bučke operite in narežite na tanke liste. Prepražite jih na maslu, posujte jih s suhimi zelenjavnimi začimbami in jih popoprajte, potem jih odstavite s štedilnika.

Za bešamel na maslu prepražite moko. Postopoma dolivajte toplo mleko in nenehno mešajte, dokler ne dobite goste zmesi. Dodajte suhe začimbe, poper in sol.

Na dno ognjevarne posode dajte malce bešamela, nato pa liste lazanj, potem spet bešamel, nato bučke, mocarelo in gorgonzolo ter spet liste.

Postopek ponovite, tako da na zadnji list lazanj daste bešamel, nariban sir in parmezan.

Pecite približno 25 minut v segreti pečici pri 220 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar