Recept: lazanja z mocarelo in zelenjavo

Magazin 22. Avg 202204:00 0 komentarjev
lazanja
PROFIMEDIA

Zelo okusna lazanja za ljubitelje zelenjave.

Sestavine:

(za 6 oseb)

– 300 g listov za lazanjo

– 600 g jajčevcev

– sol

– 300 g bučk

– 300 g paradižnika

– 3 žlice oljčnega olja

– 300 g mocarele

Bešamel omaka:

– 60 g masla

– 60 g moke

– približno 1,2 l mleka

– sol in poper po okusu

– malo muškatnega oreščka

– 50 g naribanega parmezana

Priprava:

Jajčevec operite in ga narežite po dolžini na liste srednje debelosti, malo posolite in pustite stati približno 15 minut, nato jih posušite s papirnatim robčkom.

Bučke in paradižnik narežite na kolobarje. V ponvi na malo olja prepražite jajčevec in bučke. Pustite, da se ohladi.

Bešamel omaka:

Na maslu kratko prepražite moko in postopoma dolivajte mleko. Nenehno mešajte.

Posolite, popoprajte, dodajte naribani muškatni orešček in kuhajte na zmernem ognju nekaj minut. Na koncu dodajte še parmezan in premešajte.

Na dno ognjevarne posode dajte malo bešamel omake. Nato razporedite liste lazanj, nato nadev.

Razporedite mocarelo, narezano na kolobarje, in prelijte z bešamelom.

Drugi sloj začnite z listi za lazanjo, nato dodajte nadev in narezan paradižnik, nato še mocarelo. Prelijte z bešamelom.

Nato spet začnite z listi za lazanjo, dodajte še preostali nadev in mocarelo. Končajte z listi za lazanjo in prelijte z bešamelom.

Pecite v pečici, segreti na 200 stopinj Celzija približno 30 minut.

Lazanjo malo ohladite, narežite in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!