Recept: losos v bučni omaki

Magazin 06. Dec. 202104:00
Delite:
Losos
Foto: PROFIMEDIA

Fantastično kosilo za ljubitelje lososa.

Sestavine:

– 600 g lososovega fileja

– 1 žlička suhih zelenjavnih začimb

– poper

– 1/2 žličke mlete paprike

– 3 žlice oljčnega olja

Bučna omaka:

– 300 g buče, narezane na kocke

– 2 žlički oljčnega olja

– sol, poper

Priprava:

Očistite fileje lososa, dajte jih v pekač, obložen s papirjem za peko. Posujte ga s suhimi začimbami, poprom, mleto papriko in ga prelijte z oljčnim oljem.

Pustite, da se približno 30 minut marinira na hladnem mestu.

Za omako dajte bučo v posodo in dodajte vodo, da jo prekrije.

Kuhajte pokrito približno 10 minut. Dodajte oljčno olje, posolite in začinite s poprom.

Premešajte s paličnim mešalnikom in pustite na toplem.

Lososa pecite v segreti pečici pri 180 stopinjah Celzija približno 30 minut.

Na krožnik vlijte omako, zgoraj pa položite lososa.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar