Recept: mehiška juha

Magazin 03. Feb 202204:00 > 08:07
mehiška juha
PROFIMEDIA

Zdrava in zelo okusna juha.

Sestavine:

– 160 g fižola

– 1 čebula

– 1 žlička kumine

– 2 žlici oljčnega olja

– 2 stroka česna

– 1 mala pekoča paprika

– 1 dcl gostega paradižnikovega soka

– 1 paradižnik

– 600 ml vode

– 1,5 žličke soli

– ščepec popra

In še:

– avokado

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

Priprava:

Fižol operite in kuhajte 15 minut. To vodo zavrzite.

Nato spet nalijte vodo v posodo in fižol kuhajte, dokler ni skuhan.

Segrejte oljčno olje in prepražite čebulo. Po nekaj minutah dodajte kumino in pražite še malo.

Dodajte še česen in nasekljano pekočo papriko.

Nato pa še paradižnikov sok, olupljen in narezan paradižnik in žličko sladkorja ter kuhajte nekaj minut na zmernem ognju.

Dodajte tudi fižol z malo vode, v kateri se je kuhal.

Dodajte vodo. Premešajte in kuhajte na zmernem ognju približno 40 minut, dokler se juha ne zgosti.

Občasno premešajte in dodajte vodo. Posolite, popoprajte in dodajte sesekljan peteršilj.

Na krožnik položite nekaj koščkov avokada.

Dober tek!