Recept: mini palačinke z bučkami in parmezanom

Magazin 20. Avg 202204:00 0 komentarjev
bučke
PROFIMEDIA

Palačinke za ljubitelje bučk.

Sestavine:

– 3 jajca

– 350 ml mleka

– 100 ml mineralne vode

– 1 bučka srednje velikosti

– 50 g stopljenega masla

– 250 g ostre moke

– sol, poper

– olje za praženje

– parmezan za posip

#related-news_1

Priprava:

Bučko olupite, operite in naribajte. Malo posolite in pustite stati 20 minut. Ožemite jo, da odstranite vodo.

Razžvrkljajte jajca, jih posolite in popoprajte in po želji dodajte druge začimbe.

Dodajte še moko, mleko in mineralno vodo in pripravite maso za palačinke. Masa mora biti gostejša od tiste, ki jo pripravimo za navadne palačinke. Če je redka, dodajte moko.

Na koncu dodajte še bučko in premešajte.

Palačinke specite v ponvi.

Lahko jih postrežete s parmezanom, omako iz kisle smetane in drobnjaka ali drugo omako po izbiri.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!