Recept: mesna musaka s parmezanom

Magazin 28. Sep 202104:00 0 komentarjev
Musaka
PROFIMEDIA

Malo drugačen način priprave musake.

Sestavine:

– 1 kg krompirja

– 500 g mletega mesa

– 2 srednji čebuli

– 4 velika jajca

– 400 ml kisle smetane

– 100 g naribanega parmezana

– sol, poper in začimbe po želji

– olje ali druga maščoba

Priprava:

Krompir olupite, operite in narežite na tenke kolobarje. Segrejte olje in prepražite krompir. Položite ga na papirnate robčke.

Sesekljajte čebulo in jo na hitro prepražite. Dodajte meso, posolite, popoprajte, dodajte začimbe in dušite približno 15 minut.

Posodo, v kateri boste pekli musako, premažite z oljem in dno pokrijte s polovico pripravljenega krompirja. Rahlo jih posolite, dodajte meso in pokrijte vse s preostalim krompirjem.

Stepite jajca, dodajte kislo smetano in naribani sir in vse dobro premešajte. Prelijte čez musako.

Pecite v segreti pečici pri 190 stopinj Celzija približno 30 minut. Musaka je pripravljena, ko postane zlatorumene barve.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!