Recept: paprike, polnjene z gobami

Magazin 20. Sep 202204:00
paprika
PROFIMEDIA

Okusna zelenjavna jed.

Sestavine:

– 2 veliki rdeči papriki

Nadev:

– 1/2 velike paprike

– 140 g gob

– 3 manjši paradižniki

– 1 čebula

– 2 stroka česna

– peteršilj

– 2 žlici oljčnega olja

– sol, poper

– žlička bazilike

– 2 dcl zelenjavne juhe

– 60–80 g ovsenih kosmičev

– 60 g naribanega sira

Priprava:

Paprike razrežite po dolžini, očistite sredino in vse mehke dele, ampak pustite pecelj.

Za nadev gobe narežite na lističe. Paradižnik olupite, ga prepolovite, odstranite semena in meso paradižnika narežite na kocke. Sesekljajte čebulo in česen. Papriko narežite na kocke.

V ponvi segrejte oljčno olje, dodajte čebulo in česen in kratko prepražite. Nato dodajte gobe, narezano papriko in paradižnik. Vse skupaj prepražite in nato zalijte z zelenjavno juho.

Nadevu dodajte ovsene kosmiče, sesekljani peteršilj, sol, poper in baziliko.

Paprike napolnite s pripravljenim nadevom in jih pecite v segreti pečici približno 20 minut pri 180 stopinjah Celzija. Nato naribajte sir in jih pecite še 10 minut.

Dober tek!