Recept: paprike, polnjene z gobami

Magazin 17. Okt 202104:00 > 06:53 0 komentarjev
Filane paprike
PROFIMEDIA

Lahko je glavna jed ali priloga.

Sestavine:

– 2 veliki rdeči papriki

Nadev:

– 1/2 velike paprike

– 140 g gob

– 3 manjši paradižniki

– 1 rdeča čebula

– 2 stroka česna

– peteršilj

– 2 žlici oljčnega olja

– sol, poper

– žlička bazilike

– 2 dl zelenjavne juhe

– 60–80 g ovsenih kosmičev

In še:

– 60 g naribanega sira

Priprava:

Paprike prerežite na polovice, očistite sredino in vse mehke dele, ampak pecelj pustite, ker bo držal obliko paprike pri peki.

Za nadev papriko nasekljajte na kockice, gobe na listke, paradižnik pa olupite in narežite na koščke.

Sesekljajte rdečo čebulo in peteršilj.

V ponvi segrejte oljčno olje in na hitro prepražite čebulo in česen.

Dodajte gobe, narezano papriko in paradižnik, malo prepražite in zalijte z juho. Dodajte ovsene kosmiče, peteršilj, sol, poper in suho baziliko.

Nadevajte paprike in jih postavite v pekač.

Pecite v segreti pečici pri 180 stopinj Celzija približno 20 minut. Naribajte sir in pecite še 10 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!