Recept: pikantni zrezki

Magazin 17. Feb 202204:00 0 komentarjev
zrezki
PROFIMEDIA

Enostavni za pripravo, idealni za ljubitelje pikantnih jedi.

Sestavine:

– 4 svinjski zrezki

– 1 polna žlica pekoče gorčice

– 2 žlički suhih zelenjavnih začimb

– olje za praženje

Priprava:

Zrezke operite in jih posušite s papirnatim robčkom ter jih rahlo potolcite s kladivom za meso.

Začinite jih s suhimi začimbami na obeh straneh.

Samo eno stran mesa natrite z gorčico.

Segrejte ponev, olje naj pokrije celo dno.

Na vroče olje položite zrezke. Stran z gorčico naj ostane gor.

Zrezke pecite dve do tri minute na vsaki strani.

Zmanjšajte ogenj, zrezke prelijte z vodo, napol jih pokrijte in jih dušite približno 30 minut.

Pred koncem jih še enkrat obrnite.

Postrezite s pire krompirjem ali rižem in solato po želji.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!