Recept: piščančja kremna juha z limono

Magazin 28. Jul 202104:00 0 komentarjev
Kremna juha
PROFIMEDIA

Okusna piščančja juha z limono.

Sestavine:

– 250 g piščančjega mesa, narezanega na koščke

– 1 čebula

– 2 korenčka

– 2 zeleni

– 3 limone

– 1,2 l piščančje juhe

– 1,5 dcl smetane za kuhanje

– maslo

– sol

Priprava:

Malo masla stopite v posodi in na njem dušite meso in zelenjavo približno osem minut.

Iztisnite limono in jo dodajte skupaj s piščančjo juho v posodo.

Kuhajte na zmernem ognju približno 50 minut.

Juho malo ohladite in mešajte v mešalniku, dokler ne dobite gladke zmesi.

Spet vrnite juho v posodo in kuhajte še eno minuto. Dodajte sol in poper ter smetano za kuhanje.

Juho okrasite s peteršiljem.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!