Recept: polnjene bučke z zelenjavo in sirom

Magazin 12. Apr 202204:00 0 komentarjev
bučke
PROFIMEDIA

Bučke z zelenjavo in sirom iz pečice.

Sestavine:

– 3 bučke

– 1 do 2 žlici oljčnega olja

– 1 čebula

– 2 do 3 stroki česna

– 140 g belega sira

– 180 g češnjevega paradižnika

– bazilika, peteršilj ali origano

– sol, poper

Priprava:

Pečico segrejte na 200 stopinj Celzija.

Bučke operite, odrežite jim sprednje in zadnje dele in jih po dolžini prerežite na polovice.

Z žlico izdolbite bučkino meso. Posolite jih, poškropite z oljem in obrnite izdolbeno stran navzdol, na pekač, obložen s papirjem za peko.

V pečico jih dajte za približno 15 minut. Pečene bučke vzemite iz pečice in jih pustite, da se ohladijo. Pečico pustite prižgano.

Medtem ko se bučke pečejo, pripravite nadev.

Bučkino meso narežite čim bolj na drobno. Sesekljajte čebulo in česen. Češnjev paradižnik narežite na polovice ali četrtine.

Na olju prepražite čebulo, dodajte česen in bučkino meso. Dušite nekaj minut.

Posolite in popoprajte po želji. Umaknite s štedilnika in dodajte narezani beli sir, češnjev paradižnik in peteršilj ali baziliko.

S pripravljenim nadevom napolnite bučke in jih vrnite v pečico še za približno 20 minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!