Recept: polžki z lešnikovim nadevom

Magazin 14. Sep 202204:00
polžki
PROFIMEDIA

Okusno sladko pecivo z lešniki in cimetom.

Sestavine:

Testo:

– 520 g moke

– 1 vrečka suhega kvasa

– 70 g sladkorja

– 1 jajce

– 250 ml mleka

– 40 g mehkega masla

– 50 g jogurta

Nadev:

– 200 g mletih lešnikov

– 120 ml mleka

– 60 g sladkorja

– 1 žlica cimeta

– 1 žlica kakava

Priprava:

Najprej pripravite testo. Moko zmešajte z ostalimi suhimi sestavinami.

Mleko in maslo segrejte, da je mlačno, nato dodajte jogurt in jajce ter gnetite testo. Pustite stati približno 30 minut.

Pripravite nadev: zmešajte vse sestavine in jih dobro premešajte.

Pekač obložite s papirjem za peko.

Na pomokani površini gnetite testo in ga nato razvaljajte na pol centimetra debeline. Premažite ga z nadevom.

Iz testa naredite rulado. To narežite na kolobarje in jih razporedite v pekač. Pustite stati 20 minut.

Polžke premažite z mlekom. Pecite jih v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija 20 do 25 minut do zlate/rjave barve.

Pecivo posujte s sladkorjem v prahu.

Dober tek!