Recept proti prhljaju: maska za lase iz česna in medu

Magazin 24. Nov 202116:00 0 komentarjev
Prhljaj
Profimedia

Če tudi vas jezi ta bela nadloga, uporabite recept, ki vam bo prhljaj pomagal odpraviti na naraven način.

Nadležni prhljaj, ki se ga je včasih zelo težko znebiti, je pogosta bolezen lasišča, še posebej je viden pri ljudeh, ki imajo temnejše odtenke las. Prhljaj sicer ni resna ali nevarna kožna bolezen, je pa na pogled zelo neprivlačen, obenem ustvarja idealen prostor za razrast bakterij in glivic.

Vzrokov za prhljaj je lahko več, med drugim zmanjšanje odpornosti imunskega sistema, hormonske spremembe, nepravilen način prehranjevanja, močan stres, bolezenska stanja in pomanjkanje ključnih vitaminov.

Na njegov nastanek močno vplivajo tudi žleze lojnice, ki jih najdemo prav na lasišču, moški spolni hormoni in celo starost, spol ter vremenske razmere. Povzročite ga lahko tudi z nepravilno ali preveč agresivno uporabo kozmetičnih preparatov, previdni bodite tudi pri temperaturi vode, s katero si umivate lase, in temperaturi sušilnika, s katerim si sušite lase. Pri nadležnem prhljaju si lahko pomagate tudi s posebno masko za lase, ki jo doma lahko naredite kar sami.

Sestavine

  • 6 strokov česna
  • 7 žlic medu
  • manjša posoda
maska za lase
Profimedia

Priprava

  • 6 strokov česna narežite na koščke in jih nato s pomočjo vilic v posodici pomečkajte, da dobite zelo zgoščeno česnovo pasto. Pustite jo stati 15 minut, saj se bo s tem postopkom izložil alicin, ki deluje protimikrobno.
  • V zadnjem koraku česnovi pasti primešajte še 7 žlic medu, masko pa nato nanesite na lase in pustite delovati 15 do 20 minut. Na koncu jo nežno sperite z mlačno vodo in nadaljujte ustaljeno rutino umivanja las.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!