Recept: rižota po milansko

Magazin 02. Sep 202104:00 0 komentarjev
Rižota
PROFIMEDIA

Vsako italijansko mesto ima svoj recept za testenine in rižoto. Naj vas ne zavede skoraj asketska izbira hrane – Milančani vedo, kaj je dobro.

Sestavine:

  • 400 g riža
  • 1 čebula
  • 100 g masla
  • 1,5 l vode
  • 2 kokošji kocki
  • 2 žlički suhih zelenjavnih začimb
  • 150 ml vina
  • 1 žlička žafrana v prahu
  • 50 g naribanega parmezana

Priprava:

V vrelo vodo dodajte jušni kocki in kuhajte približno 5 minut.

Na stopljenem maslu na hitro prepražite sesekljano čebulo in počasi dodajte malo juhe.

Dodajte riž, ga na hitro prepražite in zalivajte z vročo juho. Mešajte.

Pred koncem kuhanja dodajte vino, začimbe in žafran in na koncu še parmezan.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!