Recept: rižota s piščancem in bučkami

Magazin 09. Jan 202204:00 > 10. Jan 2022 12:26
Delite:
Rižota
Foto: PROFIMEDIA

Kremasta rižota s piščancem in bučkami.

Sestavine:

– 3 žlice oljčnega olja

– 1 čebula

– 1/2 rdeče paprike

– 1/2 korenčka

– 300 g piščančjega fileja

– 160 g riža

– 1 strok česna

–  1 do 2 ščepca mlete pekoče paprike

– 50 ml belega vina

– 500 ml vrele vode

– 1/2 kokošje juhe iz kocke

– sol, poper, suhe zelenjavne začimbe

– 350 g bučk

– 150 g smetane za kuhanje

– 1 žlica masla

– malo peteršilja

– parmezan za posip

Priprava:

V globoki ponvi segrejte oljčno olje in prepražite sesekljano čebulo.

Dodajte na kolobarje narezano rdečo papriko in korenje. Dušite na zmernem ognju, dokler se sestavine ne zmehčajo.

Piščančje meso narežite na tanke trakce in ga dodajte v ponev. Povišajte temperaturo in pražite, dokler meso ne postane belo.

Dodajte riž, sesekljani česen in mleto papriko.

Mešajte na zmernem ognju in zalijte z belim vinom. Ko alkohol izhlapi, dolivajte juho iz kocke.

Dodajte suhe zelenjavne začimbe in sol, mešajte in dolivajte juho.

Po nekaj minutah dodajte naribane bučke.

Dolivajte tekočino, dokler se riž ne skuha. Na koncu kuhanja mora ostati malo tekočine v rižu.

Dodajte smetano za kuhanje, peteršilj, poper in žlico masla ter mešajte, dokler se maslo ne stopi.

Umaknite s štedilnika, pokrijte in pustite stati nekaj minut.

Postrezite z naribanim parmezanom.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar