Recept: sočen piščanec z gobami

Magazin 06. Feb 202204:00 0 komentarjev
piščanec
PROFIMEDIA

Zelo okusen obrok z mesom in gobami, ki ga boste enostavno pripravili.

Sestavine:

– 4 kosi piščančjega fileja

– 100 g gob

– 4 žlice balzamičnega kisa

– 2 žlici sojine omake

– 1 žlica rjavega sladkorja

– 2 stroka česna

– 2 žlici masla

– 2 žlici oljčnega olja

– sol, poper, ščepec timijana

Priprava:

V manjši posodi zmešajte balzamični kis, sojino omako, rjavi sladkor, pretlačen česen, timijan in dva decilitra vode.

Omako pustite stati.

V ponvi segrejte oljčno olje, dodajte fileje in jih pecite na vsaki strani do zlatorjave barve.

Meso dajte na krožnik in pokrijte, da ostane toplo.

Zmanjšajte ogenj in v isto ponev dodajte omako, ki ste jo prej pripravili.

Pustite, da zavre, dodajte gobe in kuhajte približno pet minut.

Dodajte maslo in mešajte, dokler se ne stopi v omaki.

Dodajte meso in ga obračajte, da se dobro namoči v omaki, in kuhajte še nekaj minut.

Postrezite s pire krompirjem.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!