Recept: toplo in zdravo – bučna juha

Magazin 09. Sep 202104:00 > 07:39 0 komentarjev
Bučna juha
PROFIMEDIA

Ta juha je ne le zelo okusna, temveč tudi zdrava.

Sestavine:

  • 500 g olupljene buče
  • 2 lovorova lista
  • 700–800 ml piščančje osnove
  • pol žličke karija v prahu
  • 50 ml smetane za kuhanje
  • oljčno olje
  • malo sesekljanega peteršilja
  • sol in poper

Priprava:

Pripravite piščančjo osnovo. Bučo nasekljajte na kocke. V posodi pražite bučo 2 do 3 minute, dodajte lovorov list in nalijte piščančjo osnovo. Ko zavre, kuhajte približno 20 minut, dokler buča ne postane mehka.

Posodo umaknite s štedilnika, odstranite lovorov list in sestavine pretlačite s paličnim mešalnikom. Znova jo postavite na štedilnik, dodajte kari, poper in sol. Če želite redkejšo juho, lahko dodate vodo. Juho zavrite.

Na koncu dodajte približno 50 ml smetane za kuhanje in sesekljan peteršilj, premešajte in odstavite s štedilnika.

Postrezite toplo.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!