Recept: tortilje s piščancem in avokadovo omako

Magazin 11. Okt 202104:00 > 06:30
Delite:
Tortilje
Foto: PROFIMEDIA

Odličen obrok za ljubitelje mehiške hrane.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 8 tortilj

– olje

Nadev:

– 1 l vode

– 500 g piščančjega fileja

– 1 strok česna

– poper

– 70 g čebule

– 2 žlici sesekljanega peteršilja

– sol

– 3 žlice kisle smetane

Avokadova omaka:

– 2 avokada

– 1 žlica limetinega soka

– 1 žlica sesekljane čebule

– 1 čili paprika

– 250 g paradižnika

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

– sol

Priprava:

V vodi skuhajte piščančji file, dodajte česen, narezan na listke, in poper. Kuhajte približno 20 minut, dokler se meso ne zmehča. Pustite, da se ohladi, nato ga narežite na kocke.

Sesekljano čebulo premešajte s peteršiljem, posolite in dodajte mesu. Na koncu vmešajte še kislo smetano.

Na vsako tortiljo dajte eno žlico nadeva in jo prepognite.

Na segreti ponvi pecite nekaj minut na obeh straneh.

Omako pripravite tako, da olupite avokado, in ga pretlačite z vilicami.

Dodajte limetin sok, sesekljano čebulo, sesekljano čili papriko, olupljen in na drobno narezan paradižnik, peteršilj in sol ter vse dobro premešajte.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar