Recept: tortilje s piščančjim filejem

Magazin 03. Apr 202204:00 > 04. Apr 2022 09:00 0 komentarjev
tortilje
PROFIMEDIA

Zapečene tortilje s piščancem in zelenjavo – kosilo za celo družino.

Sestavine:

– 600 g piščančjega fileja

– 8 velikih tortilj

– 2 žlici oljčnega olja

– 2 rdeči papriki

– 1 čebula

– 300 g koruze

– sol, poper in čili

– 200 g naribanega sira

Omaka:

– 2 žlici oljčnega olja

– 2 žlici moke

– 400 ml zelenjavne juhe

– 100 ml paradižnikove mezge

– 1 žlička mlete pekoče paprike

– 2 žlički sladke mlete paprike

– 1 žlička česna v prahu

– 1/2 žličke origana

– sol

Priprava:

Najprej pripravite omako.

Juho segrejte v ločeni posodi. V drugi posodi segrejte olje. Dodajte moko in mešajte dve minuti na zmernem ognju. Dodajte pekočo in sladko papriko, česen in origano in mešajte še eno minuto.

Postopoma dodajte segreto juho in nenehno mešajte. Dodajte paradižnikovo mezgo, posolite in kuhajte deset minut. Začinite po želji.

Očistite in sesekljajte čebulo. Papriko narežite na kocke. Operite meso in ga narežite na manjše kocke. Na zmernem ognju pražite čebulo.

Dodajte papriko in malo pražite, nato dodajte meso. Posolite, popoprajte, dodajte malo čilija in koruzo, nato vse skupaj kuhajte približno deset minut, dokler meso ni kuhano.

Pripravite malo globlji pekač in ga naoljite.

Na vsako tortiljo dajte malo omake, mesa in naribanega sira, zavijte in jo položite v pekač.

Prelijte s preostalo omako in posujte z  naribanim sirom.

Pecite 20 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!