Recept: tortilje z bučkami in sirom

Magazin 28. Avg 202104:00 > 30. Avg 2021 09:25 0 komentarjev
Tortilja z bučkami
PROFIMEDIA

Hitra in enostavna tortilja z bučkami in sirom. Popolna jed, ki jo lahko zaužijemo za zajtrk, kosilo in (ali) večerjo.

Sestavine:

– 1 srednje velika čebula
– 2 srednji bučki
– 200 g kuhane koruze
– 2 večji jajci
– 200 g naribane gavde ali sira po želji
– 50 g parmezana
– 4 velike tortilje
– sol in poper
– oljčno olje

Priprava:

Čebulo drobno sesekljajte. Prepražite jo na dveh ali treh žličkah oljčnega olja. Dodajte bučki, ki ste ju prej oprali, olupili in narezali na manjše kocke ali trakove. Če imate domači bučki, lahko pustite lupino. Posolite in popoprajte in dušite pet minut.

Jajca stepite in jih vlijte v posodo z bučkami in čebulo. Ko so jajca pečena, jih umaknite z ognja in dodajte kuhano koruzo, nato parmezan in premešajte. Pripravite večjo ponev in vanjo nalijte malo oljčnega olja, nato pa segrejte na srednje visoki temperaturi.

Eno tortiljo položite na krožnik, jo potresite z malo naribane gavde, namažite s polovico mešanice iz bučk in jajc, ponovno potresite s sirom in pokrijte z drugo tortiljo. Tortilje previdno prenesite v ponev in najprej dve do tri minute pecite na eni strani. Nato obrnite na drugo stran in pecite tudi dve do tri minute, dokler se sir ne začne topiti. Pri peki tortilje malo pritisnite, da se sestavine lažje povežejo. Postopek ponovite s preostalimi tortiljami in nadevom. Ko so pečene, jih narežite na trikotnike in postrezite.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!