Recept: tunina lazanja

Magazin 14. Dec 202104:00 0 komentarjev
lazanja
PROFIMEDIA

Okusna lazanja za ljubitelje tune.

Sestavine:

(za 8 oseb)

– 200 g listov lazanj

Omaka:

– 400 ml smetane za kuhanje

– 1 žlica suhih zelenjavnih začimb

– 300 ml mleka

– 2 jajci

– 2 žlički jedilnega škroba

– 300 g tune

Sirni nadev:

– 200 g belega sira

– 150 g naribanega sira in 50 g sira za posip

– 1 jajce

– 3 žlice kisle smetane

– 1 žlica sesekljanega peteršilja

– sol, poper

Priprava:

Zmešajte mleko in smetano za kuhanje, dodajte suhe zelenjavne začimbe, jajci in jedilni škrob, ki ste ga pred tem premešali z malce mleka.

Beli sir zmešajte z naribanim sirom, dodajte jajce, kislo smetano, peteršilj, sol in poper.

Pekač namažite z oljem, na dno položite liste lazanj, prelijte jih z malo omake, potem pa dodajte tretjino sirnega nadeva.

Po siru razporedite tretjino tune. Po tuni spet liste lazanj, spet omako in postopek ponovite, dokler ne porabite vseh sestavin. Končajte z listi lazanj.

Prelijte s preostalo omako, posujte z naribanim sirom in pecite približno 30 minut pri 180 stopinjah Celzija.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!