Recept: veganski golaž

Magazin 16. Mar 202204:00
veganski golaž
Foto: PROFIMEDIA

Golaž za vegane – jed brez mesa, ki vas bo nasitila.

Sestavine:

(za 4 osebe)

– 3 srednji sladki krompirji

– 3 srednje čebule

– 2 manjši rdeči ali rumeni papriki

– 2 pločevinki paradižnikove omake

– 200 g kuhane čičerike

– oljčno olje

– sol, poper

– sladka paprika v prahu

– kurkuma

In še:

– sesekljana pekoča paprika

– 3 stroki česna

Priprava:

Sladki krompir operite in narežite na večje kose (ne lupite ga).

Dajte ga v posodo in prelijte z oljčnim oljem. Dodajte sol, poper, kurkumo in suho sladko papriko in vse dobro premešajte.

Vse vlijte v velik pekač, obložen s papirjem za peko. Pecite v segreti pečici pri 200 stopinjah Celzija približno 30 minut.

Čebulo in papriko narežite na večje kose. Pražite na oljčnem olju na zmernem ognju približno 10 minut.

Dodajte dve pločevinki paradižnikove omake, čičerike in vodo. Naj bo dovolj tekočine, ker se v to doda še sladki krompir.

Posolite, popoprajte, pustite, da zavre, pokrijte in pustite, da se kuha približno 30 minut.

Na koncu dodajte še sladki krompir.

Lahko dodate tudi nasekljano pekočo papriko in česen.

Postrezite z basmati rižem.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar