Recept: veganski tatarski biftek, ki ga obožujejo tudi vsejedci

Magazin 14. Dec 202108:00 1 komentar
Namaz
Profimedia

Preizkusite preprosti recept za veganski tatarski biftek.

Veganski tatarski biftek je namaz iz leče, vendar je po videzu in teksturi zelo podoben mesnemu bifteku. Je izjemno okusen, zato ga imajo radi prav vsi, ne le vegetarijanci in vegani.

Poskusite ga narediti in se prepričajte sami.

Sestavine:

1 skodelica kuhane rjave leče
5 v olju vloženih rdečih paradižnikov
1 srednja čebula
1 strok česna
1 čajna žlička gorčice
1 čajna žlička kaper
2 kisli kumarici
1 žlica olivnega olja
sol in poper
prekajena paprika v prahu
svež peteršilj
po želji 1 žlica veganske majoneze

Priprava:

Vse sestavine zmiksamo v električnem mešalniku ali pa jih damo v posodo in zmešamo s paličnim mešalnikom  do gladkega. Dobro je, da namaz za nekaj ur damo v hladilnik , nato pa postrežemo kot namaz na kruhu oz. opečenih kruhkih.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje