Recept: začinjeni jajčevci

Magazin 07. Nov 202104:00
Delite:
jajčevci
Foto: PROFIMEDIA

Aromatični in okusni jajčevci za ljubitelje te zelenjave.

Sestavine:

– 2 do 3 jajčevci

– skodelica ostre moke

– 1 dcl oljčnega olja

– 2 do 3 stroki česna

– sveži peteršilj

– 1/3 žličke mletega popra

– 1/3 žličke soli

– parmezan, po želji

Priprava:

Jajčevce operite in jih narežite na tanjše kose.

Posolite jih in pustite stati približno 30 minut, da se precedijo.

Operite jih s hladno vodo in vsak kos stisnite z rokami, da ga ocedite.

Vsak jajčevec povaljajte v moki in jih pražite na olju na zmernem ognju do zlatorjave barve.

Jajčevce položite na papirnate brisače.

Preliv:

Sesekljajte peteršilj in česen.

V manjšo posodo vlijte oljčno olje in dodajte peteršilj, česen, sol in poper. Prelijte jajčevce.

Po želji jih posujte s parmezanom.

Dober tek!

Komentari

Vaš komentar