Recept: zrezki iz pečice

Magazin 01. Dec 202104:00 1 komentar
Zrezki
PROFIMEDIA

Mehko meso lahko postrežete s krompirjem, solato ali rižem.

Sestavine:

– 5 večjih zrezkov (1 kg)

– 1 čebula

– 4 stroki česna

– 1 kocka goveje juhe

– 1/2 l vrele vode

– 1 dcl belega vina

– sol, poper, lovorjev list

– olje, moka

Priprava:

Zrezke splaknite pod vodo, osušite s papirnatim robčkom, potolcite jih s kladivom za meso, posolite in popoprajte.

Potem jih povaljajte v moko in pražite na olju v ponvi, dokler ne dobijo rjave barve. Zrezke položite v ognjevarno posodo, ki ste jo naoljili. Na zrezke dajte nekaj lovorjevih listov.

Na istem olju, na katerem ste pražili zrezke, prepražite čebulo, česen in tri žlice moke.

V 1/2 l vode zmešajte jušno kocko in prelijte moko v ponvi. Mešajte, dokler se ne zgosti, in malo posolite.

Zrezke prelijte z omako in dodajte vino.

Posodo pokrijte in pecite v pečici približno 45 minut pri 180 stopinjah, nato odkrijte in pecite še deset minut.

Dober tek!

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje