Robbie Williams napovedal dva ekskluzivna koncerta v Pulju

Magazin 06. Dec 202212:45
Robbie Williams
Profimedia

Oboževalce je razveselil z novico, da bo 27. in 28. junija 2023 nastopil v Areni, prizorišču, ki očara na prvi pogled.

Eden od najbolj uspešnih pop izvajalcev vseh časov, Robbie Williams, bo v Areni na dveh koncertih nastopil s svojimi največjimi hiti. Njegova turneja, imenovana XXV, v okviru katere bo tudi nastopil v Pulju, predstavlja 25 let njegove samostojne kariere.

Robbie, ki velja za britansko pop ikono, je za svoj nastop na Hrvaškem izbral enega od najlepših koncertnih prostorov v tem delu Evrope. Dva tisoč let star amfiteater bo kot nalašč za dva intimna koncerta z omejenim številom vstopnic. Na koncertih bo Robbie spomnil na svoje hite iz celotne kariere – nastopil bo s svojimi največjimi uspešnicami.

Izid najnovejšega kompilacijskega albuma XXV spremlja tudi istoimenska turneja. Album vsebuje velike uspešnice njegove samostojne pevske poti, ki jih izvaja v spremljavi Metropole Orchestra. Na njem je tudi pet novih pesmi, med katerimi je pesem Lost izbrana kot zadnji singel. Odkar je leta 1995 začel solo kariero, je Robbie Williams prodal več kot 85 milijonov albumov po vsem svetu in tako postal eden od najbolj prodajanih izvajalcev vseh časov. Sicer pa je Robbie osvojil največ nagrad brit – kar 18, od tega štiri za najboljšega moškega izvajalca. Vključen je v britanski Music Hall od Fame, potem ko so ga razglasili za največjega umetnika 90. let.

Williams je kariero začel leta 1990 kot član skupine Take That. Pozneje jo je zapustil, saj je hotel začeti solistično kariero. Leta 1996 je objavil pesem Freedom (obdelavo pesmi Georgea Michaela), s katero je takoj zasedel drugo mesto na britanski lestvici singlov. Istega leta je objavil prvi singl Old Before I Die. Med zvezdnike ga je dokončno izstrelila pesem Angels, ki je hkrati njegova najbolj prodajana pesem doslej.

Williams je objavil vrsto studijskih albumov in hitov, ki so navdušili številne oboževalce po svetu. Na Hrvaško se vrača deset let po nastopu na zagrebškem stadionu Maksimir. Vstopnice za njegova dva koncerta v Areni bodo naprodaj od 7. decembra prek Eventima.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.