Robert Downey Jr. v dokumentarnem filmu o svoji odvisnosti

Magazin 09. Dec 202213:30
Robert Downey Jr.
Foto: Profimedia

Ameriški igralec je razkril, da mu je oče prvič dal mamila, ko je imel šele šest let.

V življenju je imel Robert Downey Jr. veliko težav zaradi odvisnosti od prepovedanih substanc. Na Netflixu je namreč izšel nov dokumentarni film o življenju Roberta Downeyja Sr. in njegovega sina, Downeyja Jr., ki se dotika tudi tem alkohola in mamil. Njegov oče je šele pozneje dojel, kakšno napako je naredil, ko je sinu v otroških letih ponudil džojnt. To se je zgodilo, ko so oče in njegovi prijatelji v njihovem domu v New Yorku igrali poker. Oče je videl, da je takrat šestletni Robert Jr. spil požirek belega vina. Vzel mu je kozarec in mu v roko porinil džoint z besedami, naj raje potegne en dim, namesto da pije alkohol.

V dokumentarcu Robert Downey Jr. opisuje svoje turbulentno otroštvo, omeni tudi, kako je moral gledati filme za odrasle. Njegov oče je bil režiser in Roberta Jr. je silil, da igra v nekih parodijah, ki jih je snemal – Robert Jr. pa je imel šele pet let. Zdaj pravi, da ga je pravzaprav oče porinil v svet odvisnosti.

Zdaj že pokojni režiser Robert Downey Sr. je že pred časom za Vanity Fair potrdil sinove besede: “Sedeli smo v hiši, kadili travo in igrali poker. Robert me je nekam čudno gledal, vedno je opazoval ljudi, že kot fantek. Potem pa sem mu dal malce trave, da jo poskusi, namesto da pije vino. Dal sem mu džojnt in naenkrat sem spoznal, kako hudo napako sem naredil, ko sem mu dal malce trave, da bi bil boljše volje.”

Vse skupaj je pozneje privedlo do tega, da je Downey Jr. resno zabredel v odvisnost od mamil in alkohola. O vsem tem – pa tudi o življenju Roberta Downeyja Sr. – govori nov dokumentarec z naslovom Sr., v katerem slavni igralec razkrije, da je odraščal v družini, v kateri so vsi jemali mamila.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.