Slavni pevec se je pred koncertom sprehajal po središču Ljubljane

Kultura 19. Maj 202414:42 0 komentarjev
Rod Stewart
Foto: PROFIMEDIA

V Stožicah bo nocoj prvič v zgodovini nastopil Rod Stewart, ki ga oboževalci najbolj poznajo po skladbah The First Cut is The Deepest, Sailing in Rhythm of My Heart. 79-letnik je pred koncertom napovedal, da bo izvedel več presenečenj, že prvo pa je bilo, ko se je popoldne sprehodil po ljubljanski tržnici.

“Resnično sem vznemirjen zaradi svojega prvega koncerta v Ljubljani in veselim se nastopa pred čudovitim slovenskim občinstvom. Pričakujete lahko moje največje uspešnice, pa tudi veliko pravih presenečenj,” je Rod Stewart povedal pred ljubljanskim koncertom.

Še pred koncertom pa si je Britanec ogledal središče slovenske prestolnice. V objektiv so ga ujeli novinarji MMC. Kot pišejo na portalu, je glasbenik na eni od stojnic na tržnici kupil ogrlico in ob tem dejal, da si jo bo nadel že nocoj na koncertu.

Stewart je glasbeno kariero začel leta 1963 v birminghamskem ansamblu Jimmy Powell and the Dimensions, v katerem je igral orglice. Leto kasneje se je pridružil skupini, ki jo je vodil Long John Baldry, in nato podpisal prvo pogodbo za singl, priredbo bluesovske klasike Good Morning Little Schoolgirl. Leta 1969 je pel pri zasedbi The Faces, ki se je kmalu preimenovala v Rod Stewart and The Faces.

Sprva se je zanimal za folk glasbo ter R&B ter se proti koncu 60. let minulega stoletja povezal tudi s priznanim kitaristom Jeffom Beckom in kasnejšim članom Rolling Stonesov Ronom Woodom v skupini the Jeff Beck Group. Istočasno je deloval še samostojno in leta 1969 izdal debitanski album An Old Raincoat Won’t Ever Let You Down.

Mednarodno slavo mu je prinesel tretji album Every Picture Tells a Story iz leta 1971, ki je bil velika komercialna uspešnica. Album, na katerem je tudi avtobiografska balada Maggie May, ki jo je napisal v spomin na izkušnjo s starejšo žensko, je postal številka ena tako na britanski kot ameriški lestvici, pa tudi v Kanadi in Avstraliji.

Rod Stewart
Foto: PROFIMEDIA

Občinstvo Stewarta pozna po njegovem značilnem glasu, čeprav je tudi pisec besedil. Kot avtor združuje različne sloge in ustvarja novo kombinacijo folk, rock, blues in country glasbe v svojem lastnem zvoku. Februarja letos je v sodelovanju z angleškim skladateljem Joolsom Hollandom ter njegovim orkestrom izdal album Swing Fever, na katerem je objavil priredbe pesmi iz časov, ko so bili priljubljeni tako imenovani big bandi.

Kot samostojni glasbenik je Stewart objavil več kot 30 albumov, s katerimi je dosegel več kot 120-milijonsko prodajno naklado po svetu. Leta 2005 je prejel nagrado grammy za najboljši album popularnih standardov Stardust: The Great American Songbook Volume III, uvrščen je tudi v dvorano slavnih rock and rolla.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!