Roza, ki te ljubim roza – katere slavne dame obožujejo to barvo?

Magazin 29. Apr 202218:15
Jennifer Lopez
Profimedia

Roza barva je med slavnimi damami zelo priljubljena, obožuje pa jo tudi britanska kraljica Elizabeta, ki jo večkrat nosi tudi na protokolarnih dogodkih.

Roza barvi se številni raje izognejo, saj je lahko hitro preveč intenzivna, preveč vpadljiva in premalo resna, zato se je številni skorajda bojijo – da ne bi s tako izbiro v očeh drugih naredili napačnega vtisa.

A med slavnimi damami je kar nekaj takšnih, ki rožnato pogosto vključijo v svoje modne kombinacije. Med njimi je tudi britanska kraljica Elizabeta, ki to barvo dobesedno obožuje.

Ne le da ima rada roza plašče, navdušena je tudi nad roza klobučki, ne brani pa se niti roza šminke, ki je dovoljena le njej, saj morajo preostale dame britanskega kraljevega dvora nositi bolj naravne odtenke ličil, intenzivnejše barve pa so rezervirane za kraljico.

Kraljica Elizabeta
Profimedia

Tudi britanska vojvodinja Kate Middleton, je ljubiteljica rožnate, ki pa jo lahko obleče le takrat, ko na protokolarnih dogodkih ni zraven kraljice, saj velja pravilo, da kraljice ne sme nihče zasenčiti.

Kraljica Elizabeta
Profimedia

Med slavnimi damami, ki obožujejo roza barvo, je tudi Alicia Keys, ki se je nedavno od glave do peta v roza pojavila v eni od ameriških pogovornih oddaj.

Alicia Keys
Profimedia

Da leta niso nobena ovira, ko gre za roza barvo, dokazuje tudi hollywoodska igralka Helen Mirren, ki tudi sicer obožuje intenzivne barve in se rada odene v intenzivno rožnato modno kombinacijo, ki nikogar ne pusti ravnodušnega.

Helen Mirren
Profimedia

Tudi njena igralska kolegica Julianne Moore se ne brani roza odtenkov, nedavno je med gostovanjem v pogovorni oddaji nosila nežno roza hlačni kostim, ki so ga modni kritiki zelo pohvalili, marsikatera predstavnica nežnejšega spola pa bi ga v hipu posvojila in pospravila v svojo garderobno omaro.

Julianne Moore
Profimedia

V roza pa je pred časom blestela tudi slavna pevka in igralka Jennifer Lopez, ki se barv nikoli ne brani in jih zna tudi odlično nositi, zato ji dajejo še dodatno samozavest, ki deluje tako zelo privlačno.

Jennifer Lopez
Profimedia

Vsekakor rožnata nima starostne omejitve, nosijo jo dame vseh starosti – če je morda še nimate v svoji garderobni omari, naj vam bodo te slavne dame v navdih.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.