S katerim horoskopskim znamenjem se najbolj ujamete

Magazin 30. Jan 202405:07 0 komentarjev
Foto: PROFIMEDIA

Astrologija trdi, da nekatera zodiakalna znamenja skupaj bolje delujejo in se bolje razumejo zaradi podobnosti v osebnostnih lastnostih, vrednotah in načinih komunikacije. Poglejte, katera so to.

Prijateljstvo je eno najdragocenejših in najpomembnejših vrednot, ki oblikuje našo življenjsko pot. Za najboljšega prijatelja si želimo nekoga, ki nam bo stal ob strani – v dobrih in slabih trenutkih, ob mejnikih in nihanjih razpoloženja.

In če imamo res srečo, je to lahko prijatelj za vse življenje, piše Best Life. Spoznajte, kdo je vaš najboljši prijatelj glede na astrološko znamenje.

Oven in dvojčka

Pod vplivom Marsa, planeta akcije in strasti, se ljudje, rojeni v znamenju ovna in dvojčka, samozavestno lotevajo vseh izzivov, ki jim jih prinaša življenje. Zato se med njimi lahko vzpostavi odlično prijateljstvo.

Stina Garbis, astrologinja in lastnica podjetja Psychic Stina, ugotavlja, da sta obe znamenji živahni, neverjetno motivirani in znata spodbujati drug drugega. “Dvojček se lahko pogovarja z ovnom in mu daje dobre ideje, ki jih lahko uresniči, medtem ko oven spodbuja dvojčka, da se osredotoči na bistvene stvari,” je povedala za portal Best Life.

Bik in rak

Bik je zemeljsko znamenje, rak pa vodno. Ti kombinaciji lahko prinašata stabilnost in harmonijo. Bik je precej zahteven pri prijateljih in skrbno izbira, komu in čemu namenja svoj dragoceni čas. “Rak zagotavlja čustveno globino in razumevanje, to pa ustvarja harmoničen in zvest odnos, ki temelji na medsebojni skrbi in spoštovanju,” je dejala Raquel Rodriguez, astrologinja in ustanoviteljica Your Zodiac.

Dvojčka in tehtnica

Oba znaka sodita med zračna znamenja, kar pomeni, da sta izjemno družabna, komunikativna in rada razpravljata o različnih temah. Dvojčki se težko znajdejo v okoliščinah, v katerih se ne bi strinjali s sogovornikom. Njihov idealni prijatelj je oseba, ki uživa tako v globokih intelektualnih pogovorih kot v razburljivih dogodivščinah, ki trajajo do zgodnjih jutranjih ur. Tehtnice se odlično znajdejo v obeh scenarijih, saj imajo enako mero ekstrovertirane energije in socialne spretnosti kot dvojčki.

Rak in ribi

Prisrčni in sentimentalni raki so eno najbolj skrbnih horoskopskih znamenj, zato je zlahka biti njihov prijatelj.

Portal Best Life piše, da se bosta rak in ribi povezala na globoki čustveni ravni. “Obe horoskopski znamenji sta empatični in skrbni, zato bo njuno prijateljstvo polno medsebojnega razumevanja in čustvene podpore.

Lev in tehtnica

Levi so znani po svoji grandiozni osebnosti, zato potrebujejo sogovornika, ki se lahko kosa s to energijo – nekoga, kot so tehtnice. Obe znamenji sta ljubitelja razkošnih stvari, v življenju se znata zabavati in se bosta potrudila za ljudi, za katere jima je mar.

“Lev potrebuje tehtnico, da ga nauči, kako uravnotežiti svoje življenje in ne biti tako sebičen, tehtnica pa potrebuje leva, da jo spodbuja, da zasije v vsej svoji lepoti,” je dejala Garbis in dodala, “ta dvojec je nepremagljiv.”

Devica in kozorog

Device so neodvisne. Vsako prijateljstvo mora dodati konkretno vrednost njihovemu življenju in ne sme povzročati frustracij. Kozorog kot zemeljsko znamenje deluje na podobni ravni kot devica, obe znamenji pa sta razumski in racionalni, kar omogoča trdno prijateljstvo.

“V komunikaciji med seboj zlahka razumeta stališče drugega, brez potrebe po nepotrebnem razpravljanju,” je pojasnila Garbis. “Device cenijo kozorogovo sposobnost vodenja, medtem ko kozorog lahko pomaga devici, da se bolje znajde v življenju,” je dodala.

Tehtnica in vodnar

Ni presenetljivo, da se tehtnica in vodnar odlično razumeta, saj si oba prizadevata za neodvisnost in hrepenita po svobodi. Ta zračna znamenja hitro navežejo prijateljske vezi, pri čemer njihov odnos zaznamuje ravnotežje med intelektualno stimulacijo in nepozabnimi družabnimi doživetji.

Škorpijon in devica

Škorpijoni se lahko preveč ujamejo v svoja čustva, zato potrebujejo najboljšega prijatelja, ki jih lahko vrne v realnost. Škorpijonova globina in intenzivnost se dobro ujema z analitično in praktično naravo device.

“Škorpijon občuduje čustveno stabilnost device, medtem ko ima škorpijon strast in psihološki vpogled, ki intrigira devico,” je dejala Rodriguez.

Strelec in vodnar

Strelci najdejo prijatelje, kjerkoli se znajdejo, vendar hrepenijo po prijateljstvu, ki bo trajalo. Garbis meni, da sta strelec in vodnar zelo svobodomiselna, ustvarjalna in brez zadržkov, zato sta odličen tandem.

“Strelec potrebuje vodnarja za vizijo in kot sogovornika za intelektualne izmenjave, vodnar pa strelca potrebuje, da se sprosti in spodbuja njegov smisel za humor,” je pojasnila. Vedno bosta drug v drugem videla le najboljše in si ne bosta postavljala ovir na poti do zastavljenih ciljev.

Kozorog in bik

Kozorog ne potrebujejo veliko, da je zadovoljen. Enako lahko rečemo za bika, zato sta tako praktičen par. Rodriguez ugotavlja, da imata naslednje skupne lastnosti: spoštujeta trdo delo, predanost in praktičnost. “Cenita medsebojno zanesljivost in preprost pristop do življenja,” je dejala. Kot piše portal Best Life, se bo njuna vez še naprej krepila na podlagi skupnih ciljev in želje po varnosti.

Vodnar in ribi

Vodnar, ki mu vlada uporniški in kaotični Uran, ima strast do raziskovanja stvari. V svojih prijateljskih odnosih išče ravnovesje s pomočjo zvestobe in lojalnosti, lastnosti, ki jih deli z ribami.

Ta idealistični duo slavi svoje prijateljstvo z ustvarjanjem in se skupaj ukvarja s podvigi, kot so umetnost, glasba in ples. Ribe bodo vodnarja spodbujale, da bo manj tog in bolj svobodomiseln, medtem ko vodnar ribam pomaga razširiti obzorja in sanjariti o veličastni prihodnosti.

Ribi in škorpijon

Zanesljive, podporne in skrbne – kdo si ne bi želel biti najboljši prijatelj z ribami? Imajo sposobnost ustvariti okolje, v katerem se drugi počutijo dobro. Zato potrebujejo prijatelja, ki je pripravljen vložiti prav toliko (če ne še več) energije v odnos. Rodriguez razlaga, da riba in škorpijon razumeta čustvene globine drug drugega bolje kot kdorkoli drug. “Škorpijonova moč deluje kot zaščitni ščit za občutljivost rib, medtem ko ribina empatija in prijaznost omehčata škorpijonovo grobo zunanjost,” piše portal Best Life.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!