S skokom s padalom se je vpisala v knjigo rekordov, le nekaj dni za tem pa umrla

Magazin 11. Okt 202309:53 0 komentarjev
104-letnica skočila s padalom
Foto: Zajem zaslona/REUTERS

104-letnica, ki se je pred dnevi s skokom s padalom iz letala vpisala v Guinnessovo knjigo rekordov, je le nekaj dni po skoku umrla.

Dorothy Hoffner iz Chicaga je na prvi oktobrski dan skočila s padalom iz letala, kar ne bi bil poseben podvig, če ne bi bila stara 104 leta. Uvrstila se bo v Guinnessovo knjigo rekordov kot najstarejša padalka, vendar pa dosežka ne bo mogla proslaviti, saj je v ponedeljek umrla naravne smrti, poročajo ameriški mediji.

Dorothy Hoffner je skočila iz letala v tandemu z višine 4.100 metrov pri kraju Ottawa v zvezni državi Illinois, kakšnih 140 kilometrov jugovzhodno pod Chicaga. Po pristanku je navdušenim gledalcem z nasmehom povedala, da so leta le številke in se ne počuti nekaj posebnega. S padalom je nazadnje skočila pred štirimi leti, ko je dopolnila 100 let.

“Globoko smo užaloščeni zaradi njene smrti in počaščeni, da smo lahko bili del njenega rekordnega skoka,” so sporočili iz padalskega kluba Skydive Chicago, potem ko je osebje doma za ostarele pri Chicagu v ponedeljek zjutraj ugotovilo, da je umrla med spanjem.

Tiskovna agencija AP navaja besede njenega prijatelja Joeja Conanta, ki je dejal, da je bila polna neverjetne energije. Conant si sedaj prizadeva, da jo uvrstijo v Guinnessovo knjigo rekordov. Trenutni rekord v knjigi ima Linnea Ingegard Larsson iz Švedske, ki je lani maja pri 103 letih skočila iz letala.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!