Se je mačka naučila uporabljati tablico? (VIDEO)

Magazin 03. Feb 202417:11 0 komentarjev
mačka, ipad, TikTok
Foto: Zajem zaslona/TIKTOK

Muca s tačko in jezikom brska po tablici in gleda videoposnetke z divjimi živalmi. Posnetek je navdušil, pa tudi osupnil uporabnike družbenih omrežij.

“Kdo je mojo mačko naučil uporabljati iPad,” je na video, ki ga je objavila na TikToku, zapisala neka uporabnica. Video, ki je do zdaj zbral že več kot 6 milijonov ogledov in več kot 4.400 komentarjev, prikazuje tigrasto muco, ki uporablja napravo z zaslonom na dotik, pri čemer si pomaga s pomočjo jezika in tačke.

Mnogi, ki so si posnetek ogledali, niso mogli verjeti svojim očem. Tudi lastnica se na posnetku glasno sprašuje “Kako veš, kako to početi?” Muca seveda ne odgovori, pač pa mirno brska med posnetki divjih živali.

Ali mačka ve, kaj dela ali kaj gleda? Portal Newsweek, ki navaja spletne strani Hill’s Pet Nutrition, Inc., piše, da lahko mačke “nekako” gledajo televizijo. Živali “nimajo kognitivnih in razumskih sposobnosti za obdelavo slik in zvokov v bolj zapletene misli”, vendar uživajo v gibanju in barvah. Ameriška spletna stran še poudarja, da so oddaje s kombinacijo rdeče, zelene in modre barve ter s hitro premikajočimi se predmeti za mačke najbolj privlačne in dodaja, da so mačkam zaradi osnovnih barv in hitrega gibanja lahko všeč tudi otroške oddaje.

Nekaj komentarjev uporabnikov družbenega omrežja priča o tem, da muca na posnetku ni edina, ki zna “uporabljati” sodobno elektronsko napravo.

“Tudi jaz imam mačko z iPadom, odprla je oglas in začela spletno nakupovanje,” je zapisal eden od uporabnikov. “Imam mačko, ki na iPadu zna vstopiti v aplikacijo za fotografije. Dve sekundi strmi v zaslon, nato pa se pomakne k naslednji fotografiji, se ponovno za dve sekundi zastrmi in se spet pomakne naprej,” je objavil drugi.

“To je noro!”, “impresivno in malce strašljivo” sta po pisanju Newsweeka svoje občutke opisala dva uporabnika. Nekdo pa je dodal: “Celo mačke so postale zasvojene z zasloni.”

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!