Se spomnite ženske z golobi v filmu Sam doma? Njena zgodba še bolj žalostna

Magazin 20. Dec 202312:23 0 komentarjev
Brenda Fricker
Foto: PROFIMEDIA

Brenda Fricker se je gledalcev dotaknila s svojo vlogo v filmu Sam doma, njeno resnično življenje pa je še bolj žalostno od tistega v filmu.

Brenda Fricker, irska igralka, je s svojim nepozabnim talentom in pristnim nastopom osvojila srca občinstva po vsem svetu. V drugem delu legendarnega filma Sam doma je odigrala eno svojih najbolj opaznih vlog, gledalci pa se je spominjajo kot žensko z golobi v newyorškem parku.

V filmu Sam doma je upodobila gospo Claus, ki s sočutjem in razumevanjem sprejme osamljenega Kevina.

Njena žalostna zgodba v filmu je ganila številne gledalce, še bolj pa je žalostno, da se resnično življenje danes 78-letne Brende Fricker ni veliko razlikovalo od tistega v filmu, poroča Dnevnik.hr.

Brenda Fricker v filmu Sam doma
Foto: PROFIMEDIA

Njena resnična zgodba lomi srca

Igralka je pred več kot enim letom začela pisati spomine in v intervjuju za Sunday Independent delila, kako se je spopadala s hudo depresijo. Njena mati je bila do nje fizično nasilna, njun odnos pa je bil poln vzponov in padcev in so v nekem trenutku celo privedli do samopoškodovanja, je dejala.

Fricker je izrazila naklonjenost samoti, opisala je, kako preživlja dni z izklopom mobilnega telefona, zaprtimi žaluzijami in druženjem s psom.

“Zlagala bi se, če bi rekla, da bom preživela lep in vesel božič, saj sem ena tistih, ki so stari in živijo sami. To obdobje je lahko zelo temno. Izklopim telefon in zagrnem žaluzije. Pogledam nekaj dobrih filmov, na srečo imam vsaj psa in tako preživim to obdobje,” je takrat povedala Brenda.

Njen preboj na mednarodni ravni je prišel s filmom Moje levo stopalo leta 1989, v katerem je igrala mater irskega pisatelja in umetnika Christyja Browna, ki je bil zaradi cerebralne paralize močno gibalno oviran. Njena ganljiva in čustveno nabita izvedba je bila nagrajena z oskarjem za najboljšo stransko vlogo.

Mož je bil alkoholik

Brenda je bila poročena z Barryjem Daviesom, zakon je trajal od leta 1979 do 1988, Davies pa je umrl dve leti po njuni ločitvi, kar jo je zelo pretreslo. Na pogreb ni mogla, ker je ravno takrat v Avstraliji snemala serijo Brides of Christ, pogodba pa ji ni dovoljevala vrnitve domov.

“Postala sem histerična in sem spakirala kovčke, ko sem prejela klic, da je umrl. Niso me hoteli spustiti domov, ker sem bila njegova bivša žena. Ne vem, kje je pokopan, in tudi ne želim vedeti,” je dejala v intervjuju leta 2015.

Dodala je, da ne želi izvedeti, ker je njeno srce zlomljeno. Razlog za ločitev je bil alkohol.

“Kljub vsemu sva bila noro zaljubljena. Vedno je bil čudovit in zanimiv moški. Toda postal je alkoholik in s tem nisem mogla živeti. Tudi ločitev ga ni prestrašila,” je še razkrila Brenda.

Barry je umrl po padcu po stopnicah, igralka pa je poudarila, da je bil prav on tisti, ki jo je prepričal, naj sprejme vlogo v filmu Moje levo stopalo, in jo je s tem nagradil z oskarjem.

Leta 2013 se je Fricker umaknila iz javnosti, vendar se je leta 2021 vrnila v serijo Holding, ki je bila posneta po istoimenskem romanu Grahama Nortona, še dodaja Dnevnik.hr.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!