Seks v mestu: legendarno Samantho nadomeščajo z novo prijateljico

Magazin 23. Avg 202114:31 > 14:37 0 komentarjev
Kim Cattrall
PROFIMEDIA

Carrie Bradshow bo v nadaljevanju serije Seks v mestu z novim naslovom And Just Like That ..., ki jo bodo predvajali na HBO Max, dobila novo najboljšo prijateljico, in sicer zvezdnico Vročih noči – Nicole Ari Parker.

Nicole Ari Parker naj bi zamenjala Kim Cattrall v novih epizodah Seksa v mestu, saj je ta dejala, da ne bo več igrala.

Ari Parker, ki jo poznamo iz serije Empire in filma Vroče noči Paula Thomasa Andersona, bo zamenjala Cattrall in postala četrta članica newyorške skupine prijateljic. Po poročanju Maila bo 50-letna Parker igrala Lizo Todd Wexley, novo najboljšo prijateljico Carrie Bradshaw in ustvarjalko dokumentarnih filmov.

Nicole Ari Parker
Profimedia

Nova serija se bo imenovala And Just Like That … kot producentke pa se bodo podpisale tri zvezdnice serije – Sarah Jessica Parker, Kristin Davis in Cynthia Nixon – ter pisatelj Michael Patrick King.

Tudi med vrhuncem snemanj priljubljene serije Seks v mestu se je govorilo o nesoglasjih med igralkami. Cattrall je pred dvema letoma jasno povedala, da ne čuti več povezave s serijo.

“Samantho Jones sem igrala tudi, ko mi ni več bilo do tega,” je dejala. “Rada sem imela Seks v mestu, to je bil blagoslov, a po drugem filmu mi je bilo dovolj. Nisem mogla razumeti, zakaj me ne niso zamenjali z drugo igralko, ampak so me ves čas prepričevali. Ne pomeni ne.”

Na podlagi knjige avtorice Candace Bushnell se kultna serija Seks v mestu vrti okoli kolumnistke Carrie (Parker), ki piše o partnerskih razmerjih in je obsedena z modo, in njenih treh prijateljic, Mirande (Nixon), Charlotte (Davis) in Samanthe (Cattrall). Serijo so prvič predvajali leta 1998, posneli pa so šest sezon. Prejela je sedem emmyjev in osem zlatih globusov.

Ob januarski najavi novih delov so številni dejali, da je serija, ki so jo dolgo kritizirali zaradi pomanjkanja raznolikosti, zastarela in bi potrebovala pomemben kulturni premislek. Chelsea Fairless, soustanoviteljica satiričnega profila Every Outfit on Sex and the City na Instagramu, je leta 2018 dejala: “Ta serija je bela, kolikor je le lahko. Njeni liki nikoli niso bili drugih ras.”

Poleg Ari Parker bodo v seriji nastopali še trije liki različnih ras – Sara Ramirez, Karen Pittman in Sarita Choudhury. Iz WarnerMedia so sporočili, da bo nova serija sledila likom, “skozi potovanje od zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 30. letih do še bolj zapletene resničnosti življenja in prijateljstva v 50. letih”. Sestavljena bo iz desetih epizod, predvajali pa jo bodo na HBO Max.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!