Selena Gomez in Serena Williams o pomembnosti duševnega zdravja

Magazin 17. Avg 202211:30 0 komentarjev
Serena Williams
Profimedia

O tej temi se še premalokrat javno govori. Nekateri slavni in znani pa se še kako zavedajo pomena, ki ga ima duševno zdravje za posameznika.

Ena od tistih, ki je pripravljena javno govoriti o tej temi, je teniška igralka Serena Williams, ki je tokrat pokazala tisto svojo plat, ki je marsikdo ni vajen. Glasbenica Selena Gomez je namreč na družbenem omrežju Instagram delila videoposnetek, v katerem sta skupaj s Sereno komentirali dejstvo, kako je duševna kondicija pomembna tako v življenju kot v poslu. Selena je začetnica platforme za duševno zdravje, imenovane Wondermind, teniška zvezdnica pa se ji je pridružila v pogovoru.

“Duševna kondicija je zame način, da se izklopim od vsega. Na to metodo sem se zanašala že pred nekaj leti, še preden je duševno zdravje postalo pomembna tema,” je razkrila Selena. “Preprosto sem se začela podzavestno zapirati vase. Zdaj se zavedam, kako je pomembno sebe postaviti na prvo mesto, še zlasti duševno. Zdaj imam trdne meje in nikomur ne dovolim, da gre čeznje,” poudarja Serena.

“Dojela sem, da ničesar ne počnem zase. Groza! To si čedalje bolj prizadevam spremeniti in si postaviti jasne prioritete v življenju,” pravi tenisačica. Pred pogovorom s Seleno je Serena na družbenih omrežjih sporočila, da se umika iz športa. Za septembrsko izdajo revije Vouge je o tej temi napisala tudi esej.

“Nikoli mi ni bila všeč beseda upokojitev,” je zapisala Serena in dodala, da ta beseda sploh ni moderna. “To obdobje mojega življenja je nekakšna vrsta prehoda v drugo obdobje. Morda je najboljša beseda, s katero bi lahko opisala tisto, kar se mi trenutno dogaja v življenju, evolucija,” poudarja Serena. Zapisala je še, da čuti veliko bolečino in da je to najnapornejša reč, ki jo je kdaj morala narediti. Težko ji je, ker je v tem trenutku na življenjskem razpotju. “Vleče me na več strani, hkrati pa sem pripravljena na spremembe, ki bodo sledile v mojem življenju,” je zapisala na koncu svojega eseja.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!