Serena Williams se je po finalnem dvoboju zahvalila tudi sestri Venus

Magazin 06. Sep 202209:15
Serena Williams
Profimedia

Na stadionu Arthur Ashe Stadium nobeno oko ni ostalo suho, potem ko je Serena Williams pretekli teden izgubila verjetno zadnji dvoboj v svoji legendarni karieri.

Po boju v treh napetih nizih je 23-kratna prvakinja turnirjev za grand slam izgubila proti Avstralki Ajli Tomljanović. V intervjuju po tekmi se je Serena Williams zahvalila staršem: “Hvala, očka. Vem, da gledaš. Hvala, mama. O, moj bog.” Svojih čustev pri tem ni mogla skrivati, saj je tudi potočila nekaj solz. “Zahvaljujem se vsem, ki ste tukaj, ki ste bili na moji strani toliko let, desetletij. Oh, moj bog, dobesedno desetletij. Ampak vse se je začelo z mojimi starši. Zaslužita si vse. Zato sem res hvaležna zanju.”

Poudarila je, da so njene solze solze sreče, sestri Venus pa je pripisala zasluge za svojo zgodovinsko kariero. “Ne bi bila Serena, če nje ne bi bilo, zato hvala, Venus. Ona je edini razlog, da je Serena Williams kdaj obstajala.” Uspešna tenisačica se je zahvalila prijateljem in družini, tudi možu in hčerki, preden se je zahvalila rekordni množici in milijonom oboževalcev, ki so jo podpirali v 27-letni karieri. “Bila je zabavna vožnja. To sta bila najbolj neverjetna vožnja in potovanje, na katerem sem bila v življenju. Zelo sem hvaležna vsaki osebi, ki je kdaj v življenju rekla: Pojdi, Serena. Tako zelo sem hvaležna.”

Tokrat je o koncu kariere dejala: “Mislim, da sem s tem zaključila, toda nikoli ne veš. Očitno sem še vedno sposobna, vendar je potrebno veliko več kot to. Pripravljena sem biti mama, raziskati drugačno različico Serene. Še vedno sem zelo mlada, zato želim še malo uživati v življenju, dokler lahko še hodim.” Namignila pa je, da v določeni meri želi ostati v tenisu. “Zame je bil tenis tako velik del mojega življenja, da si ne morem predstavljati, da se ne bi ukvarjala s tenisom. V kolikšni meri in kakšni vlogi, tega še ne vem. Doživela sem toliko čudovitih trenutkov, da brez tega ne vidim prihodnosti.”

Serena Williams
Profimedia

Športna ikona, ki je postala profesionalka pri 14 letih leta 1995, potem ko jo je treniral njen oče Richard Williams v njuni soseski Compton v Kaliforniji, je sedemkratna prvakinja OP Avstralije za ženske posamezno, sedemkratna zmagovalka Wimbledona, šestkratna zmagovalka OP ZDA in trikratna zmagovalka OP Francije. Na tej poti sta se s starejšo sestro Venus združili in osvojili 14 velikih prvenstev v dvojicah.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.