Serija Wednesday je na vrhu po največ urah ogleda v enem tednu na Netflixu

Magazin 01. Dec 202209:00
netflix serija wednesday
Profimedia

S 341 milijoni ur je nova serija na Netflixu, ki spremlja življenje članice družine Addams Wednesday, pristala na vrhu po največ urah ogleda v enem samem tednu, in tako prehitela priljubljeno serijo The Stranger Things.

Domišljijska serija Wednesday, v kateri igra Jenna Ortega kot Wednesday Addams, je v tednu od 21. do 27. novembra prevladovala na Netflixovi lestvici Top 10 s skupno 341,2 milijona ur ogleda. Številka označuje največ ur ogledov v enem tednu za televizijsko serijo v angleškem jeziku na tej priljubljeni pretočni platformi. Komična grozljivka je s tem premagala četrto sezono serije Stranger Things, ki je prej držala rekord s 335,01 milijona ur gledanja v začetku junija. Rekorder vseh časov je Squid Game, ki si je v največjem tednu ogledalo 571,8 milijona ur.

netflix serija wednesday
Profimedia

Nadaljevanka Wednesday, ki jo režira kultni režiser Tim Burton, je pristala med 10 najboljših v vseh 93 državah, vključenih v Netflixovo sledenje podatkov, in zaseda prvo mesto med 83, s čimer se izenači s Stranger Things 4. Netflixovi podatki kažejo, da si je serijo od premiere ogledalo več kot 50 milijonov gospodinjstev.

netflix serija wednesday
Profimedia

Serija sledi glavnemu liku Wednesday Addams, ko vstopi v srednjo šolo na akademiji Nevermore, kjer se seznani s svojimi razvijajočimi se psihičnimi sposobnostmi, in pozneje, ko poskuša razrešiti skrivnost umora, v katerega so bili pred 25 leti vpleteni njeni starši. Poleg Ortege v seriji nastopajo tudi Catherine Zeta-Jones kot njena mati Morticia, skupaj z Rikijem Lindhomeom, Jamiejem McShanom, Hunterjem Doohanom, Georgie Farmer, Mooso Mostafo in drugimi. Christina Ricci, ki je upodobila Wednesday v izvirnem filmu Barryja Sonnenfelda iz leta 1991 The Addams Family, se prav tako pojavi v seriji.

netflix serija wednesday
Profimedia

Tim Burton je bil v stiku še z dvema projektoma, povezanima z družino Addams: filmom iz leta 1991, ki ga ni sprejel med svoje projekte, in preklicanim animiranim filmom. Leta 2020 so ga rekrutirali za televizijsko serijo, ki jo pozneje prevzel Netflix. Snemanje je potekalo v Romuniji med septembrom 2021 in marcem 2022. Serija je bila premierno izdana 16. novembra 2022, na Netflixu pa je bila prvič predvajana 23. novembra in je na splošno prejela zelo pozitivne ocene kritikov, ki so predvsem pohvalili Ortegino igro. Serija je nedvomno vredna ogleda, ne le zaradi izjemne igralske zasedbe, temveč tudi zaradi dodelane scenografije, odlične fotografije in kostumov, ki do popolnosti oblikujejo kultne like družine Addams.

netflix serija wednesday
Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.