Seznam stvari, ki vam jih v decembru ni treba narediti (če tega res ne želite)

Magazin 04. Dec 202208:30
smrečica
Profimedia

Tako je, obstajajo tudi stvari, ki vam jih v decembru ni treba narediti. Upamo, da boste vsaj malce skrajšali svoj predolg seznam opravil. Saj veste, kaj največ šteje: dobra družba in lepi spomini.

Ste komaj dočakali veseli december? Vonj po kuhanem vinu in vroči čokoladi, lučke, božična drevesca … In veliko stresa, ker morate toliko postoriti. V službi imate veliko dela, potem so tu še božični nakupi in vsi drugi opravki. Naj vam malo olajšamo ta čudoviti čas, da ga boste lahko preživeli z bližnjimi.

Pripravili smo nekaj stvari, ki vam jih decembra ni treba narediti:

Ne obdarite kar vseh po vrsti

Darila so za tiste, ki vam pomenijo največ. In teh ni veliko, lahko jih preštejete na prste obeh rok. Zato primite svinčnik v roke in s seznama daril prečrtajte vse, ki jih ne vidite vsak dan ali vsak teden. Naj ostanejo le vaši najbližji. Oni si resnično zaslužijo pozornost, saj vam vedno stojijo ob strani in vas podpirajo. Pokažite jim, da jih dobro poznate, in jim podarite nekaj, kar zares potrebujejo ali si želijo.

Ni vam treba skuhati veliko hrane

Za božične praznike radi pretiravamo s hrano in spečemo veliko piškotov ter drugih jedi, saj želimo, da bi bila praznično obložena miza videti imenitno (tudi za družbena omrežja). Kaj se potem zgodi z vso to hrano? Najprej poglejmo, kaj se zgodi pred tem: potrošite veliko časa za kuhanje, poskušate nove recepte in ste v stresu, ker piščanec ni uspel tako, kot ste hoteli. Potem pa polovica hrane ostane ali pa se prenajedate, ker je ne želite zavreči. Pozneje se vse to lahko pretvori v odvečne kilograme. Se še sliši tako obvezno?

Druženje z bežnimi znanci

Decembra se nekako znajdemo v družbi tistih znancev, ki jih vidimo le nekajkrat letno. Čeprav vam ni do tega, verjetno izmenjate nekaj vljudnostnih fraz in se zagovorite, da boste novo leto preživeli skupaj. Kmalu zatem vam je žal … Zato naj bo letos drugače. December je namenjen vaši družini, partnerju in najbližjim prijateljem. Zakaj bi v svojo družbo spustili znance? Poskrbite, da se boste vedno dobro počutili.

Dekoracija iz škatlice

Mora biti vaša božična dekoracija popolna? Nikakor. Biti mora takšna, kot si jo želite. Naj vam bo všeč in naj vas spomni na lepe trenutke. Če so to nepopolni okraski, ki so jih naredili otroci, naj vam jih ne bo nerodno obesiti na smrečico. Pa kaj potem, če ne bo takšna, kot jo vidite na Instagramu? Izdelajte snežinke iz papirja in jih nalepite na okna, ali venček z vsem, kar najdete v gozdu.

Ni pomembno, kako je dekoracija videti na fotografijah, ampak kako se počutite doma. Vas pogled na dom napolni z veseljem in toplino? Potem je vse popolno.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.