Shaquille O’Neal še vedno skrbi za materi svojih otrok

Magazin 29. Apr 202217:15
Shaquille O'Neal
Profimedia

Nekdanji NBA-zvezdnik Shaquille O'Neal kljub temu, da ima vse, še vedno trdo dela, da bi svoji družini, tudi materama svojih otrok, zagotovil vse, kar potrebujejo.

V torkovi epizodi podkasta The Pivot je 50-letni košarkar spregovoril o odnosu z nekdanjima partnericama – z ženo Shaunie in dekletom Arnetto Yardbourgh. “Nerad uporabljam izraz mamici, imam pa dve čudoviti ženski, ki sta mi dali čudovite otroke. Moram ju zaščititi in poskrbeti zanju, ljubil ju bom za vedno.” 

“Zato tako trdo delam. Ne delam zase, imam vse. Delati moram zanju in za svojih šest otrok,” je povedal Shaq. S Shaunie ima štiri otroke: Shareefa, Amirah, Shaqirja in Me’arah, z Arnetto pa ima hčer Taahirah. Poleg tega ima Shaunie še sina Mylesa iz prejšnje zveze. 

“Vse stvari, ki jih počnem zdaj, so stvari, ki sem jih želel vedno početi. Želel sem vlagati, kupovati podjetja, hotel sem biti v upravnih odborih, želel sem delati določene stvari, ker morda nisem dober mož, toda vedno bom oče. Očetova naloga pa je zaščititi, zagotoviti in ljubiti.”

Shaquille O'Neal
Profimedia

Košarkarski velikan je bil znan po svoji trdnosti na košarkarskem parketu, saj je eden najboljših centrov vseh časov. Kot oče pa je odkril drugačno plat sebe.

“To, da sem oče, mi je pomagalo, da sem postal nežnejši. Saj veste, kako je v športu. Ko izgubim, podiram hišo. Ko imaš otroke, pa moraš takoj, ko odpreš vrata, pozabiti na jezo. Vse mora izginiti, biti moraš prijazen, zlasti z dekleti, ker jim je vseeno, ali si zmagal ali izgubil.”

O’Neal je prvič vložil zahtevo za ločitev od Shaunie leta 2007, nato sta se začasno pomirila, dve leti pozneje pa je Shaunie vložila zahtevo za ločitev. Uradno sta se razšla leta 2011. Od takrat se ni več poročil.

Shaquille O'Neal
Profimedia

Shaq je v najmočnejši ligi na svetu, NBA, igral 19 let. Branil je barve ekip Orlando Magic, Los Angeles Lakers, Miami Heat, Phoenix Suns, Cleveland Cavaliers in Boston Celtics. Štirikrat je osvojil šampionski prstan prvakov Lige NBA. Leta 1994 je z reprezentanco ZDA postal svetovni prvak, leta 1996 pa olimpijski prvak.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.