Sin Lepe Brene razkril, kako je kot otrok doživljal ugrabitev

Magazin 20. Dec 202111:08 > 12:16 0 komentarjev
Lepa Brena in Slobodan Živojinović
Profimedia

Novembra je minilo 21 let od dogodka, ki je takrat pretresel vso regijo: ugrabitve sina Lepe Brene in Slobodana Živojinovića, Stefana.

Mladenič bo maja prihodnje leto dopolnil 29 let, v času ugrabitve pa je bil še fantič. Čeprav se je izogibal medijskim vprašanjem o tem dogodku, je sčasoma razkril spomine na ugrabitev. Stefana Živojinovića naj bi pred 21 leti, novembra leta 2000, ugrabili pripadniki zvezdarskega klana.

Stefan Živojinović
Instagram/osebni arhiv

Stefan se je po kratki in uspešni pevski karieri umaknil iz javnosti in trenutno živi v tujini. Leta po ugrabitvi je dejal, da mu je v spominu ostal samo en občutek – strah.

“Bal sem se, da bodo to moji zadnji dnevi življenja. Imel sem samo osem let, a sem se zelo zavedal nevarnosti. Čutil sem nepopisen strah. Tu si, kjer si, ne veš, kaj še bo. V nekem trenutku sem se samo sprijaznil s situacijo, saj sem dojel, da ne morem narediti ničesar. Iz te grozne izkušnje pa sem potegnil pomembno sporočilo, naučil sem se ceniti vsak dan in trudim se, da ga nadvse izkoristim, saj nikoli ne vem, kateri bo moj zadnji. V glavnem sem premagal travme, čeprav so nam vsem v naši družini globoko v duši ostali strahovi,” je pred nekaj leti Stefan dejal za medije.

“Težja je pot, močnejši boš postal! Neumno je, da to govorim jaz, ko pa sta se v mojem življenju večinoma cedila med in mleko, ugrabitev pa je moja največja travma. Seveda nisem jaz kriv, da sem se rodil kot sin Lepe Brene in Bobe Živojinovića. Nočem, da bi si me zapomnili samo po tem, da sem bil ugrabljen, temveč po mojem glasu in pesmih. Nočem se nikomur smiliti, nočem, da me dojemajo kot ubogega,” je zaključil Stefan.

Ugrabiteljem sta plačala 2,5 milijona nemških mark

Spomnimo, Stefan se je pet dni po ugrabitvi vrnil domov, potem ko so starši ugrabiteljem plačali takratnih dva in pol milijona nemških mark. Kot poroča spletni portal blic.rs, ga je domov pripeljal taksist.

Kaj se je pravzaprav tisto noč zgodilo? Stefana so, potem ko so dobili denar, ugrabitelji pustili v središču Beograda, v bližini Kalemegdana, na klopci. “Stric, pelji me domov. Nimam čevljev, sezuli so mi rolerje,” je takrat ugrabljeni fant dejal taksistu, ki ga je prosil, naj ga pelje domov. Njegovim najbližjim je bilo pomembno to, da se je vrnil živ in zdrav. Lepa Brena in Boba sta po sinovi vrnitvi pripravila tiskovno konferenco, na kateri sta spregovorila o dogodku, potem pa se je celotna družina odpravila v ZDA.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!