Slakonja se je poklonil odhajajočemu zlatemu kapetanu: “Hvala ti za vse!”

Magazin 04. Jan 202419:21 2 komentarja
Slakonja Dragon
Foto: @klemenslakonja/INSTAGRAM

Zlatemu kapetanu Goranu Dragiću se je ob napovedi, da končuje svojo kariero, na družbenem omrežju poklonil tudi slovenski igralec, pevec in imitator Klemen Slakonja.

Da je igralec, pevec in imitator Klemen Slakonja velik oboževalec košarke, je dobro znano.

Pred leti je v enem izmed intervjujev celo povedal, da je kot otrok sanjal, da bo tudi sam nekoč metal žogo na velikih košarkarskih parketih, a se mu nato sanje niso uresničile. Kljub temu je ljubezen do športa ostala, čez leta s svojimi imitacijami poklonil marsikateremu športniku, večkrat pa tudi Goranu Dragiću.

Na košarkarskega asa se je spomnil tudi danes, ko je Dragić v Ljubljani razkril več podrobnosti o njegovi poslovilni tekmi v Stožicah. Ob tej priložnosti je Slakonja na Instagram profilu delil tri fotografije izpred desetih let, ko je športnika imitiral v priredbi pesmi Željka Joksimovića in Modrijanov.

Fotografije so nastale na dan snemanja video spota, saj na njih oblečem v Dragićev dres sedi na zmaju na Zmajskem mostu. Pod kolaž treh fotografij je pripisal: “Dragi Goran Dragić – The Dragon, hvala ti za vse!”

Dragić je kot kapetan 14. septembra 2022 na EuroBasketu odigral zadnjo tekmo v dresu slovenske reprezentance. Dobrih sedem mesecev pozneje, natančneje 22. aprila 2023, je v dresu Milwaukeeja še zadnjič stopil na parket lige NBA.

Goran Dragić: osebna izkaznica

Rojen: 6. 5. 1986, Ljubljana

Višina: 193 centimetrov

Klubi: Ilirija, Slovan, Baskonia, Murcia, Olimpija, Phoenix, Houston, Miami, Milwaukee, Toronto, Brooklyn, Chicago.

Dosežki: evropski prvak s Slovenijo 2017, evropski prvak do 20 let s Slovenijo 2004, prvak vzhodne konference lige NBA z Miami Heat 2020.

Priznanja: MVP EuroBasketa 2017, tretja peterka lige NBA 2014, NBA priznanje za košarkarja, ki je najbolj napredoval 2014, športnik leta Slovenije 2017 …

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Sodeluj v razpravi ali preberi komentarje