Slovenski oblikovalki združili moči in ustvarili kolekcijo ”toaletk”

Magazin 05. Jan 202309:30
Teja Jeglič in Manca Končnik
Foto: Hančič Photography

Modni ustvarjalki Teja Jeglič in Manca Končnik sta združili moči, prepletli modno zgodbo nakita in torbic ter ustvarili kolekcijo Crystal dreams (Kristalne sanje). Rdeča nit kolekcije toaletnih torbic, ki so unikatne in ročno izdelane (vsake je na voljo le en kos), so svetlikajoči detajli in njuna želja po skupnem ustvarjanju.

Za modno oblikovalko Tejo Jeglič ste zagotovo že slišali, saj so njene torbice prava zgodba o uspehu. Teja je sicer po izobrazbi modna oblikovalka, oblikovalka torbic oziroma modnih dodatkov. ”Vedno me je veselila moda in vse, kar je povezano z njo, zato sem se podala na pot oblikovanja oblačil na Fakulteti za dizajn, nekaj časa sem preživela tudi v Angliji, kjer sem študirala modno oblikovanje na šoli Leeds college of art. Tam sem tudi ustvarila blagovno znamko Tejajeglichdesign,” svoje modne začetke razkriva oblikovalka. ”Sprva sem se malce iskala v dizajnu, ustvarjala sem oblačila, nato nakit, na koncu pa me je navdušilo ustvarjanje modnih dodatkov oz. torbic, poleg tega sem lansirala tudi lasten parfum. Tako že od leta 2014 uspešno poslujem na slovenskem trgu.” Poleg spletnega nakupovanja pa ima Teja tudi atelje, kjer si vsi, ki bi to želeli, lahko izberejo unikatni dizajn, na Kvedrovi ulici 5a v Ljubljani.

Pia Pustovrh
Hančič Photography – Najnovejšo kolekcijo si je ogledala tudi Pia Pustovrh

Zgodba Mance Končnik je že od mladosti povezana z ustvarjanjem, od risanja in oblikovanja pa vse do nakita. Njena želja po kreiranju je bila tako velika, da ji je mama komaj sproti kupovala ves potreben material. ”Resno pa sem se začela ukvarjati z modo pred slabimi štirimi leti, ko je čisto po nesreči nastal prvi modni produkt,” razlaga Manca, ki je bila pred tem v slikarskih vodah. Njene abstraktne slike so jo pripeljale tudi do laserskih izrezov geometrijskih likov za detajl na steni. ”’Z geometrijo sem povezana že od malega. In ker so od večjih izrezov ostali majhni ostanki, sem jih začela skladati skupaj in v sekundi se je porodila ideja za ”nore statement kose”, ki so kar klicali po tem, da se iz njih rodi nova zgodba,” pove Manca. Njena znamka Mancca je tako zasnovana predvsem na čistih linijah, geometrijskih elementih, ki so prepleteni z najrazličnejšimi materiali, ki dodajo mehkobo ostrim linijam. Poigrava se s pleksi steklom, peskom, bleščicami, verigami, kristali …

Crystal dreams
Hančič Photography – Kolekcija Crystal dreams

Kolekcija Teje in Mance, ki sliši na ime Crystal dreams, pa povezuje sanje o sodelovanju obeh oblikovalk in svetlikajoče elemente, ki jih najdete na modnih torbicah. ”Združila naju je ustvarjalna pot, ko sva ugotovili, da imava podoben stil oblikovanja. Veselijo naju geometrijske oblike, močni vzorci, kričeči in vpadljivi materiali in seveda unikatnost,” povesta modni ustvarjalki in dodata, da kolekcija enostavno pooseblja obe. Je čista, a obenem svetlikajoče edinstvena. Tako so se rodile toaletke s prepletanjem elementov, ki jih oblikovalki uporabljata pri ustvarjanju. Toaletne torbice, kjer sta združili moči, so izdelane kot ekskluzivni unikati – to pomeni, da je vsaka torbica izdelana ročno in le po en kos.

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.