Slovenski vplivnici, ki prisegata na življenje na štirih kolesih

Magazin 11. Apr 202212:00
Kombi
Profimedia

Svoboda. S to besedo bi najlaže opisali življenje v kombiju, prebujanje ob prekrasnih razgledih na naravo in spanje pod zvezdnatim nebom. Ta tovrsten način življenja pa sta se odločili tudi dve slovenski vplivnici – Klara A. Žagar in Alja N. Skrt.

Življenje na štirih kolesih je super, a ni za vsakogar. Tokrat smo pobrskali po družbenih omrežjih in naleteli na dve Slovenki, ki jima je to pisano na kožo.

Klara A. Žagar

Že jeseni je Klara z možem Klemnom sprejela odločitev in se preselila v kombi ter se podala na drugo stran Evrope. Par je pred tem živel v zidanici, ki je neprimerna za življenje pozimi, zato sta že jeseni začela iskati nove rešitve. Brskala sta po spletu in odkrila kombi, ki sta ga poimenovala Piči Miško. Z njim sta se decembra podala čez Italijo vse do Španije, kjer trenutno uživata v sončnih zahodih. Družbo jima dela kosmatinec Piknik, ki se je skupaj s Klaro in Klemnom podal na avanturo.

Kot glavno prednost življenja v kombiju izpostavita fleksibilnost, ki ti omogoča, da lahko greš, kamor hočeš, in tam ostaneš, kolikor časa hočeš. Poleg tega imaš ob bivanju na štirih kolesih odličen dostop do najboljših lokacij, zaradi majhne površine pa so ti vse stvari vedno na dosegu roke. ”Če si lačen, je meter stran hladilnik. Če si utrujen, je meter in pol stran postelja. Omogoča ti preprosto spoznavanje novih ljudi, ker lahko zelo hitro navežeš stik z drugimi popotniki,” pojasnjuje Klara.

Alja N. Skrt

Tudi Alja se je na pot podala s svojo boljšo polovico, fantom Mihom. Par si je že dlje časa želel preizkusiti življenje na štirih kolesih, saj sta zadnja leta pogosto potovala tako, da sta v avtomobilu podrla sedeže in prespala kar v prtljažniku. Ker jima je tovrsten način potovanja resnično blizu, sta že dalj časa sanjarila o lastnem kombiju. Na koncu sta se odločila za nakup, sicer bosta to obžalovala do konca življenja. Izbrala sta Citroen Jumperja letnik 2012. Poiskala sta že predelan kombi in se na prvi pogled zaljubila vanj, ga le malenkost predelala ter se odpravila na pot. Berti, kakor sta poimenovala kombi, ju je popeljal vse do Španije, kjer sta bila nastanjena tudi v času pisanja tega prispevka.

”Toliko doživetij, prekrasnih krajev, prekolesarjenih kilometrov, dolgih sprehodov po neskončnih plažah, osvojenih vrhov, slastne lokalne hrane in toliko novih spoznanj,” je Alja zapisala na svojem profilu na Instagramu in dodala: ”Prevozila sva že 4.000 kilometrov in ugotovila sva, da imava najraje tiste dni, ko je Berti po nekaj dni stacioniran na enem mestu, midva pa pešačiva in kolesariva naokoli.”

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.