Smučarski legendi Ingemar Stenmark in Aksel Lund Svindal skupaj na zimski dirki

Magazin 04. Feb 202213:59
Ingemar stenmar, Aksel Lund Svindal
Porsche Sweden

Dva velika zvezdnika smučanja, ki imata skupaj dve olimpijski zlati medalji in 122 zmag na tekmah za svetovni pokal, Norvežan Aksel Lund Svindal in Šved Ingemar Stenmark, sta združila moči tudi v avtomobilu na tradicionalni zimski dirki The Porsche Sprint Challenge Scandinavia.

“Moram priznati, da sem bil kar presenečen, ko sta me Ingemar in Porsche Švedska vprašala, ali želim biti v ekipi, saj nimam veliko izkušenj z dirkanjem športnih avtomobilov. Seveda pa sem zelo vesel, da sem pristal in sem del te posebne dirke,” je povedal Norvežan Aksel Lund Svindal, eden najboljših smukačev vseh časov, ki mu seveda adrenalin ni nekaj tujega, saj ima kar 14 smukaških in 16 superveleslalomskih zmag: “To je zares velika čast in zelo sem motiviran, da se naučim vseh skrivnosti in veščin dirkanja z avtomobili. Zabavam se in to je najbolj pomembno. Dirkanje po snegu je naravnost fantastično.”

Aksel in švedska smučarska legenda Ingemar Stenmark, ki ima kar 86 zmag v svetovnem pokalu, na dirki vozita Porsche 718 Cayman GT4 Clubsport. Oba nekdanja smučarja sta že vrsto let ambasadorja te prestižne avtomobilske znamke.

“Dirkanje je zabavno. Za menoj je že ena sezona dirkanja in moram priznati, da so se mi uresničile še ene sanje. Veliko je podobnosti med smučanjem in dirkanjem, zato sem zares vesel, da sva z Akslom skupaj v ekipi,” je povedal Stenmark, tudi ljubljenec številnih slovenskih športnih src, ki je po karieri ostal precej aktiven in je še vedno odlično telesno pripravljen, čeprav šteje že 65 pomladi. Mimogrede, športnik je zmagal tudi na švedskem televizijskem šovu Zvezde plešejo.

Komentari

Vaš komentar