So se hlače na zvonec vrnile? Kako jih nosijo zvezdnice?

Magazin 13. Maj. 202215:45
Delite:
hlače na zvonec
Foto: Profimedia

Hlače na zvonec so eden od tistih modnih trendov, ki jih bodisi ljubite ali sovražite. Svoj vrhunec popularnosti so doživele v 70. letih prejšnjega stoletja, in čeprav so se večkrat želele vrniti, jih modne poznavalke niso nikoli zares dobro sprejele. So se tokrat vrnile?

Hlače na zvonec so tako rekoč sinonim za svobodo, ki je zaznamovala 70. leta. Skoraj si ne moremo zamisliti hipijevske subkulture, ne da bi hkrati pomislili tudi na ta modni kos. Zanj je značilen oprijet kroj, ki pa se na koncu hlačnic razširi v zvončasto obliko. Hlače na zvonec so se že večkrat želele vrniti v modo, a se to ni nikoli več zgodilo tako uspešno kot v retro časih.

Modni trendi se zadnjih nekaj sezon zelo od blizu spogledujejo z estetiko “flower power” kulture in večina modnih znamk jo je že vpeljala v svoje kolekcije. Pisani vzorci, ki spominjajo na halucinacije, kvačkana oblačila, tie-dye, sprane kavbojke, oblačila z resami – to je le nekaj značilnosti, ki jih na obešalnikih trgovin vidimo tudi danes. In kavbojke na zvonec? Čeprav imajo 70. leta v tokratni sezoni velik modni vpliv, so kavbojke na zvonec še vedno redkost, še zlasti ko gre za ulično modo. Modni strokovnjaki se pri tem sprašujejo, ali je razlog za to v manj praktičnem oblačilu ali gre zgolj za kos, ki ima tako močne nostalgične lastnosti, da ga težko prenesemo v moderni čas. Če se boste zanje vseeno odločili, zveznice, kot so Heidi Klum, Jennifer Lopez, Jessica Alba in Victoria Beckham, vedo, kako jih nositi.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Medtem ko je Heidi Klum retro kavbojke na zvonec kombinirala s črtami, je Jessica Alba dodelan in sodoben videz dosegla s kombinacijo bele majice in dežnega plašča v čudoviti pudrasti barvi.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Če kdo zna nositi oblačila, ki niso najbolj priljubljena, je to gotovo Victoria Beckham, ki je s hlačami na zvonec ustvarila minimalističen in izčiščen videz.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Rihanna je mnenja, da so hlače na zvonec lahko zelo ležeren kos oblačila. Dodala jim je “prevelik” pulover in tako poskrbela za kar največ udobja.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Bela bluza in modni dodatki v rjavih odtenkih definitivno spominjajo na 70. leta, a je Olivii Culpo uspelo, da je v tej kombinaciji vseeno videti moderno.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Vse, kar ta retro kos potrebuje, je pravzaprav zanimiv zgornji del v pisanem vzorcu in videz je popoln – s tem se strinja tudi Jennifer Lopez.

hlače na zvonec
Foto : Profimedia

Spremljajte N1 Magazin tudi na Facebooku

Naložite si našo aplikacijo: na voljo za android in za iOS.

Komentari

Vaš komentar