Sobna rastlina, ki v domu preprečuje vlago in je neverjetno lahka za vzdrževanje

Magazin 04. Dec 202320:19 0 komentarjev
Čopasta zelenčica
Foto: PROFIMEDIA

V večini domov se pozimi na oknih pojavlja vlaga, a obstaja sobna rastlina, ki preprečuje njen nastanek.

Vlaga, ki se v zimskih časih zaradi temperaturne razlike v domu in zunaj nabira na oknih, se lahko sprevrže v plesen. Vrtnarski strokovnjaki pa so odkrili preprost način, kako ta pojav brez truda zmanjšati, poroča N1 Beograd.

Namesto krp okenske police raje okrasite s čopasto zelenčico, znano tudi pod imenom pajkova rastlina. Ta roža ne pomaga samo pri vlagi, ampak je nadvse lahka tudi za vzdrževanje. Nekateri jo včasih celo pozabijo zaliti, pa je še vedno zdrava.

Strokovnjaki so potrdili, da lahko čopasta zelenčica prepreči nastanek vlage in s tem plesni. Ker iz prostora dobro vpija vlažnost, jo je odlično imeti predvsem v hladnejših mesecih leta. Za največji učinek rastlino hranite v prostorih, kjer je vlage največ, torej kopalnici, kuhinji in spalnici.

Rožo prepoznamo po dolgih tankih zelenih listih z belimi črtami. Prilagodljiva je na različne sobne in temperaturne razmere, zato je ni treba pogosto zalivati. “Poleg tega, da pomaga zmanjšati raven vlažnosti, je odlična tudi pri čiščenju zraka in odstranjevanju onesnaževal,” so po poročanju N1 Beograd še poudarili strokovnjaki.

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!