V Sloveniji posneli fantazijsko hollywoodsko sago. Jo gledate?

Magazin 27. Nov 202115:49 > 16:07 0 komentarjev
Posnetek zaslona Youtube /Amazon Prime Video

Novembra je na platformi za pretočne vsebine Amazon Prime video premiero doživela epska fantastična saga The Wheel of Time (Kolo časa, op.a.), ki so jo pred dobrima dvema letoma snemali v Soški dolini. Oboževalci fantazijskega žanra z vsega sveta tako ne uživajo samo v zgodbi, ampak tudi v naravnih lepotah naše Slovenije.

Dolina Soče je pred dvema letoma služila kot prizorišče za snemanje hollywoodske serije  The Wheel of time (Kolo časa, op.a.). Gre za epsko fantazijsko sago, posneto po istoimenskih knjižnih uspešnicah pisatelja Jamesa Oliverja Rigneya, ki se je pod dela podpisal pod psevdonimom Robet Jordan. 

Produkcijo za dramo, ki ima v prvi sezoni osem epizod, vodita hiši Sony Pictures Television in Amazon Studios, ki serijo tudi predvaja na plačljivi platformi za pretočne vsebine Amazon Prime Video.

Zakaj Slovenija?

In medtem ko gledalec spremlja zgodbo in dogajanje, ozadje krasijo slovenske naravne lepote, posnete v Zgornjem Posočju. Snemanje za serijo je v Sloveniji potekalo leta 2019 pod vodstvom ljubljanske produkcijske hiše Pakt Media.

Kot so nam pojasnili na občini Bovec, je snemanje serije na Bovško pripeljal producent Diego Zanco, ki je na tem območju v preteklosti že snemal film Zgodbe iz Narnije. Navdušen nad pokrajino in tudi sodelovanjem z lokalno skupnostjo, se je tako odločil še za snemanje serije Kolo časa.

kolo časa kolo časa
Posnetek zaslona Youtube/ Amazon Prime Video
kolo časa kolo časa
Posnetek zaslona Youtube/ Amazon Prime Video
kolo časa kolo časa
Posnetek zaslona Youtube/ Amazon Prime Video
Kolo časa Kolo časa
Posnetek zaslona Youtube/ Amazon Prime Video

In čeprav so priprave na snemanje trajale okoli dva meseca, je bilo snemalnih dni zgolj šest. V projektu pa naj bi sodelovalo med 300 in 350 ljudi. Kot so nam še pojasnili na občiniBovec, je snemanje potekalo na Prodih, na državnih cestah pri vasi Strmec in pri Planini Mangart, pri Velikih in malih Koritih reke Soče in pri slapu Virje.

Ob tem so na goriški občini še poudarili, da so izkušnje s snemalnimi ekipami iz leta v leto boljše, ob snemanjih filmov in reklamnih spotov pa se napolnijo tudi nočitvene kapacitete, kar pomeni tudi neposreden turistično-gospodarski učinek.

Serija, ki v ospredje postavlja žensko

Serija Kolo časa je svojo uradno premiero doživela 19. novembra. Prva sezona z osmimi deli pa se bo zaključila 24. decembra. Glavno vlogo so zaupali igralki Rosamund Pike, ki je v seriji upodobila lik Moiraine Damodred.

Moiraine je pripadnica izključno ženskega magičnega klana Aes Sedai. Skupino štirih mladih popelje na popotovanje okoli sveta, za enega izmed njih pa verjame, da je reinkarnacija zmaja in ima po stari prerokbi možnost rešiti ali uničiti svet.

Zgodbo je v 15 knjižnih delih, kot omenjeno, opisal in ustvaril pisatelj Rigney. Knjige so postale izjemna prodajna uspešnica — do tega leta naj bi bilo prodanih več kot 90 milijonov izvodov, kar Kolo sreče uvršča na seznam najbolj prodajanih fantazijskih sag.

Napovednik za serijo, ki bo doživela tudi drugo sezono, si lahko ogledate spodaj:

V Sloveniji snemal tudi nemški McDonald’s

Da Slovenija postaja vse bolj privlačna za tuje filmske in reklamne ustvarjalce priča tudi dejstvo, da je pred kratkim največja veriga restavracij s hitro prehrano na svetu McDonald’s, v Mariboru in Kranju posnela reklamo, ki se bo v času božičnih praznikov vrtela na malih zaslonih nemško govorečega trga – v Avstriji, Nemčiji in v Švici. Več o tem pa v članku V oglasu za McDonald’s slovensko mesto. Ga prepoznate?

Kakšno je tvoje mnenje o tem?

Bodi prvi, ki bo pustil komentar!